Hier kun je in Haarlem terecht om speelgoed voor Sinterklaas te ruilen

Algemeen
De vrijwilligers van SwapSint Haarlem zijn er klaar voor!
De vrijwilligers van SwapSint Haarlem zijn er klaar voor! (Foto: SwapSint)

HAARLEM -  Ook met tweedehands speelgoed kan Pakjesavond een groot succes worden. Voor alle hulpsinten die dat willen ervaren, organiseert een groep duurzame moeders op woensdagavond 23 november de gratis speelgoedruilmarkt SwapSint Haarlem bij Korfbalclub Aurora aan de Vergierdeweg. 

Haarlemse SwapSint speelgoedruilmarkt voor ouders: Ruilen is het nieuwe kopen

SwapSint Haarlem wil duurzaam spelen normaal maken, juist in een tijd waarin we allemaal op de centjes letten. De speelgoedruilmarkt, sinds 2018 in Haarlem, is voor ouders een kans om eigen speelgoed thuis op te ruimen, ongebruikt speelgoed een tweede leven te geven bij andere kinderen en op een duurzame en goedkope manier weer voor het kind nieuw speelgoed in huis te halen. Van bordspel tot poppenkinderwagen, van bestuurbare auto en favoriete voorleesboek. 

Bij Korfbalclub Aurora

Voor de tweede maal stelt korfbalclub Aurora gratis hun locatie beschikbaar. Zo steunt de club de duurzame missie van SwapSint. “We zijn een club in Haarlem Noord met een sportieve maar ook een duurzame missie. De kantine is verduurzaamd en het dak ligt vol zonnepanelen. Al met al een goede, leuke club die perfect aansluit op SwapSint”, aldus Chris de Boer van Aurora.

Hoe werkt het?

Een SwapSint ruilmarkt werkt voor ouders als volgt: 

Neem netjes en schoon speelgoed mee

Voor elk stuk speelgoed dat je inbrengt, mag je een ander stuk speelgoed mee terug nemen

Het mogen echte vintage items zijn, maar ook spullen waar nauwelijks mee gespeeld is

Wat overblijft wordt aan de SpeelgoedBank Haarlem geschonken

Samen met Buurtgezinnen

SwapSint Haarlem vindt plaats samen met Buurtgezinnen Haarlem, dat laagdrempelige hulp biedt door gezinnen aan elkaar te koppelen. Esther Groenheide over de samenwerking: “Buurtgezinnen gaat over elkaar iets gunnen, duurzaam. Daar hoort een mooie Sinterklaas voor iedereen ook bij.” 

De feiten op een rij

SwapSint Haarlem op woensdag 23 november. Inbreng van speelgoed: 08:30 – 9:30 en 17:30 – 19:00. Ruilen van speelgoed van 19:30 tot 20:30 uur. Adres: Korfbalclub Aurora, Vergierdeweg 265-C - Haarlem. Gratis parkeren mogelijk.

SwapSint

In 2018 zijn enkele ouders gestart met SwapSint (toen nog Recycle Sint) Haarlem. Marsha zit ik al jaren in de organisatie van MomsBoetiek, een 2ehands dames kledingbeurs die 2 x per jaar in Haarlem-Noord wordt georganiseerd. “In ons team kwam iemand toen met Recycle Sint, die had het landelijke initiatief gezien. toen zijn we gaan kijken of we dit ook op konden starten in Haarlem. Want sluit natuurlijk al heel mooi aan waar we voor staan bij MomsBoetiek; duurzaamheid, spullen een 2e leven geven.”

“Mijn zoon van nu is 10 en ik heb hem verteld van SwapSint. als de kinderen hier hun schoen hadden gezet, kwam hij bij mij vragen of het cadeautje uit de winkel kwam of van de SwapSint. als het dan bij de ruilmarkt vandaan kwam kon hij het bijna niet geloven. Dan zei hij: ik zou denken dat het uit de winkel komt.’’