Haarlemse bedrijven zetten nachtillustraties Eric Coolen in het licht

Algemeen
De expositie is van 24 tot en met 27 november te zien in Naaiatelier Haarlem.
De expositie is van 24 tot en met 27 november te zien in Naaiatelier Haarlem. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Illustrator Eric J. Coolen toont van 24 tot en met 27 november verlichte Haarlemse Nachtillustraties in de expositieruimte Naaiatelier Haarlem. De expositie toont naast het prototype ook nog een reeks originele, ingekleurde nachtillustraties van Coolen. De verlichte nachtillustraties is een samenwerking tussen de Haarlemse bedrijven: Dydell, Coloron, Kanis en Studio Coolen.

Samen met voornoemde bedrijven heeft illustrator Eric J. Coolen een lichtplaat met een bijbehorende app ontwikkeld om zijn nachtillustraties licht te geven. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een bijzonder product dat voor het eerst te zien is in Naaiatelier Haarlem. Eric Coolen: “Door middel van een app kunnen de illustraties verlicht worden en krijgen de nacht piezografieën die heerlijke avonduitstraling. Ik ben hier ontzettend blij mee en trots op.”

Werken verlicht

Donderdag 24 november wordt het nieuwe kunstwerk officieel in het licht gezet om 19.30 uur. Daarna is het werk, en andere illustraties van Coolen, van 25 tot en met 27 november te zien van 12.00 tot 17.00 uur. Coolen kennende zijn er gedurende de expositieperiode diverse activiteiten; optredens, teken- en signeersessies en zelfs een ‘Dingetje Erbij’-middag.

Over Eric

Eric J. Coolen (Haarlem, 1965) is tekenaar en ontwerper van boeken, beelden, gevelstenen, glas-in-loodramen en wat niet al. Hij won in 2013 Kunst- en Cultuurprijs de Olifant, hij ontving in 2015 de Penning van Verdienste en in 2017 de Antithese-prijs. Expositie Haarlemse Nachtillustraties Verlicht is van 24 (19.30 - 21.00 uur) tot en met 27 (12.00 - 17.00 uur) november in Naaiatelier Haarlem, Spaarnwouderstraat 124, 2011 AH Haarlem. 

Meer informatie op www.naaiatelierhaarlem.nl en www.ericjcoolen.nl.