Uitgaan in de Pletterij Haarlem

Algemeen
Trio Schouten, Jansen, Courtois & Zyporyn
Trio Schouten, Jansen, Courtois & Zyporyn (Foto: Pletterij)

HAARLEM - Debat- en cultuurcentrum de Pletterij heeft wekelijks een mooi programma samengesteld voor jong en oud. Dit staat er deze week op de agenda.

Zaterdag 26 november: Trio Schouten, Jansen, Courtois & Zyporyn

Het drietal treedt op met de Amerikaanse basklarinettist Evan Ziporyn. Fie Schouten (klarinetten) en Guus Janssen (pianist, componist) werkten vaak samen. Vincent Courtois is een van de meest veelzijdige cellisten van dit moment. De muziek van componist/dirigent/klarinettist Evan Ziporyn (1959) heeft hem naar concertzalen over de hele wereld gebracht. Met Evan Ziporyn (bas)klarinet, Fie Schouten bassethoorn/basklarinet, Vincent Courtois cello, Guus Janssen piano

Aanvang 20.00 uur. Kaarten 10 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 7,50, livestream 5 euro.

Dinsdag 29 november: WK voetbal met muziek

Benefiet voor uitgebuite arbeiders in Qatar! De Pletterij houdt voor het eerst sinds jaren een impro voetbal sessie. Twee groepen muzikanten, aan weerszijden van het filmscherm, geven muzikaal commentaar op de wedstrijden die Oranje speelt tijdens het WK voetbal in Qatar. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er geloot wie voor welk team speelt. Enige regel: jouw musici spelen alleen als jouw ploeg de bal heeft.

Het evenement is tevens een benefiet voor de uitgebuite arbeiders en de strijders voor mensenrechten.

Aanvang 16.00 uur, vrijwillige bijdrage voor het goede doel.

De Pletterij is het debat- en cultuurpodium in Haarlem. een kleine staf en ruim 80 vrijwilligers organiseren jaarlijks ruim 120 debatten, lezingen, concerten, documentaire voorstellingen en diverse events. Kijk voor alle evenementen en activiteiten op: www.pletterij.nl.

Kijk naar het Nederlands Elftal dat wordt begeleidt met live muziek.