Premiere Cultuurtuin in Haarlem; cultuur voor jong en oud, overal in Haarlem - Noord

Algemeen
Jeugdtheatervoorstellingen naar de boeken van Annet Schaap.
Jeugdtheatervoorstellingen naar de boeken van Annet Schaap. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Haarlem-Noord is sterk in ontwikkeling, ook op cultureel gebied. Zondag 27 november gaat de eerste Cultuurtuin Zondagmiddag van start, een initiatief van een grote groep Haarlemse cultuurprofessionals die een missie hebben: meer en betaalbare kunst en cultuur voor jong en oud, overal in Noord!

Cultuurtuin Haarlem is een van de projecten die de komende drie jaar worden ondersteund door de Gemeente Haarlem vanuit de programmasubsidie. Hierdoor wordt cultuur voor iedereen toegankelijk, want meedoen aan een workshop kost maar €2,50 en een theatervoorstelling, concert of film €5. 

De eerste Cultuurtuin wordt zondagmiddag 27 november op drie plaatsen in Noord tegelijkertijd gehouden van 11.00 tot 18.00 uur. Het thema is ‘Sterker dan je denkt’.

Cultuurtuin op drie plaatsen

In Verhalenhuis Haarlem zijn de jeugdtheatervoorstellingen ‘Monstermeisje (7+)’ en ‘Een tuin vol leven (4+)’ naar boeken van Annet Schaap en Bette Westera te zien, en aan het eind van de middag de prachtige film ‘Kom hier dat ik u kus’ naar het boek van Griet op de Beeck. In Bibliotheek Noord wordt de workshop ‘het cafe voor iedereen’ gehouden met fotografe en econoom Marjory Haringa, waarbij wordt gekeken naar een foto uit de serie ‘iedereen is er’. 

In de bibliotheek wordt ook voor jong en oud voorgelezen, dit keer vooral ‘sterke verhalen’. In het Wijklab aan de Delftlaan kun je meedoen aan de workshop ‘hartverwarmend vilten’ van Brigit Daamen en zijn er twee workshops voor jong en oud in de nieuwe Werkplaats Jeroen waar je iets bouwt wat ‘sterker is dan je denkt’.

Kijk voor meer informatie op: www.cultuurtuinhaarlem.nl.