Broodbankactie Haarlem en Advent in de Grote of St.-Bavokerk start op 3 december

Algemeen
De Broodbankverkoop vanuit de monumentale broodbank in de Grote of St.-Bavokerk
De Broodbankverkoop vanuit de monumentale broodbank in de Grote of St.-Bavokerk (Foto: Eigen foto)

HAARLEM - Op zaterdag 3, 10 en 17 december is in de Grote of St.-Bavokerk de jaarlijkse Broodbankactie en een speciaal adventsprogramma. Tussen 13.00 en 16.00 uur is er een gevarieerd programma met muzikale optredens, inspirerende expositie en een gezellige markt. De kerk is op deze adventszaterdagen vanaf 12.00 uur vrij toegankelijk. 

Burgemeester Jos Wienen opent op zaterdag 3 december om 13.00 uur officieel de broodbankactie. De bakkers van Bakkerij Van Vessem bakken wederom in eigen tijd voor elke zaterdag meer dan 650 gevulde diakenbroden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het goede doel. Een diakenbroodje bij de middeleeuwse Broodbank achterin de kerk kost vijf euro.

Omzien naar elkaar

Het centrale thema is dit jaar ‘De Zieken Verzorgen’, één van de werken van barmhartigheid: omzien naar elkaar, door elkaar te helpen, te bezoeken en op te beuren. Er wordt specifiek aandacht gevraagd voor de mantelzorgers. De meeste mantelzorg is onbetaald en ‘onbetaalbaar’. In samenwerking met Tandem Centrum voor Mantelzorgondersteuning komt de opbrengst van de broodbankactie dit jaar geheel ten goede aan de mantelzorgers.

Programma

Naast de verkoop is er een breed programma met zang, klassieke muziek en Spoken Word. Op zolder kunnen kinderen luisteren naar mooie verhalen, of bezoek de expositie van kunstenaars van drie ateliers in en rondom Haarlem. Zij leven zelf met een beperking en geven vanuit die ervaring hun visie over het thema ‘De Zieken Verzorgen’. Want ‘zorgen voor’ doe je voor lijf, geest, aarde en dieren. Meer informatie: www.bavo.nl

De adventsopenstelling wordt georganiseerd door de diaconieën van de Protestantse Gemeente Haarlem-Centrum en Evangelisch-Lutherse Kerk Haarlem, de Oecumenische werkgroep ‘De Grote Kerk door de Week’, en de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk. Mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Stichting Jacobs Godshuis, J.C. Ruijgrok stichting, Stichting Codde en Van Beresteyn en Soroptimistclub Haarlem.