Wethouder Robbert Berkhout presenteert met de Stichting Stadsgarage de Kennemer Impact Helpdesk.
Wethouder Robbert Berkhout presenteert met de Stichting Stadsgarage de Kennemer Impact Helpdesk. (Foto: Jurriaan Hoefsmit)

Lancering Kennemer Impact Helpdesk: Helpdesk voor ondernemers

Algemeen

HAARLEM - Wethouder Duurzaamheid en Economie Robbert Berkhout lanceerde donderdag 24 november de Kennemer Impact Helpdesk. Vanaf nu kun je als impact ondernemer uit Kennemerland terecht bij dit gratis servicepunt. Voor o.a. advies over regels, vergunningen en procedures van de gemeente. Maar ook voor evenementen in de stad en trainingen voor en door impact ondernemers. Hier ben je op de juiste plek voor informatie en kennis. De lancering vond plaats bij de start van The Impact Days die nog tot en met 30 november doorlopen. Tijdens deze dagen staan impact ondernemers in Haarlem in de spotlights.

Vanaf donderdag 24 november: antwoorden op jouw ondernemersvraag

Wethouder Robbert Berkhout is blij met de lancering van de Kennemer Impact Helpdesk: “Ondernemers spelen een belangrijke rol in onze stad en ze kunnen dus ook een groot verschil maken. We willen ze daarom graag helpen om hun impact zo positief mogelijk te laten zijn voor Haarlem en de regio. Met de Impact Helpdesk zetten we een hele mooie stap om dit voor ondernemers makkelijker en sneller mogelijk te maken.”

Waarom een helpdesk?

Ondernemers die impact willen maken richten zich op maatschappelijke problemen. Hierdoor hebben ze vaker en op zeer diverse manieren te maken met de overheid. Het servicepunt helpt ondernemers om hun weg te vinden binnen de gemeente en de stad. Een veelgehoorde obstakel van ondernemers is dat de benodigde informatie versnipperd is. Deze helpdesk is door Stichting Stadsgarage ontwikkeld om ondernemers die maatschappelijk ondernemen beter en sneller op weg te helpen. 

“Het is mooi om te zien hoe gemeente Haarlem en Stichting Stadsgarage als voorbeeld dienen en samen voorop lopen in haar ambities om impact ondernemerschap te ondersteunen.” - Edwin Teljeur (Projectleider van de landelijke City Deal Impact Ondernemen).

Haarlem wil een aantrekkelijke omgeving bieden aan impact ondernemers

Dat is belangrijk voor de concurrentiekracht en werkgelegenheid voor de stad. Impact ondernemers leveren een positieve bijdrage aan de complexe maatschappelijke uitdagingen waarmee Haarlem te maken heeft. Zoals een inclusievere arbeidsmarkt, versnellen van de energietransitie, ontwikkelen van circulaire producten of diensten en verbeteren van afvalstromen en mobiliteit. 

Heb je een vraag?

In de Helpdesk vind je de meest gestelde vragen over de rol van de gemeente, financiering van jouw initiatief, en inkopen met impact. Waar nodig verwijzen we je door naar het juiste loket van de gemeente of partners in de stad. Ga naar: kennemer.impacthelpdesk.nl

De Kennemer Impact Helpdesk is er voor ondernemers die betekenisvol willen ondernemen. Het is een samenwerking tussen de gemeente Haarlem en de Stadsgarage. Het servicepunt is ontwikkeld binnen het Actieprogramma Impact Ondernemen.

Team Stichting Stadsgarage viert lancering Kennemer Impact Helpdesk met wethouder Robbert Berkhout en Edwin Teljeur.
Wethouder Robbert Berkhout brengt, met behulp van Edwin Teljeur en André Brasser (Stichting Stadsgarage) de Kennemer Impact Helpdesk in de lucht.
Afbeelding
Philip Stoop releaset nieuwe muziek na diefstal vorig album Algemeen 27 jan, 14:42
Afbeelding
Deze Haarlemse topsporters zijn genomineerd voor Haarlem topsporter/sportster/team van het jaar 2022 Algemeen 27 jan, 14:10
Afbeelding
Deze woongebieden in Haarlem worden 30 kilometer per uur zone Algemeen 27 jan, 11:35
Afbeelding
Bezorger beroofd door man in Haarlem, politie zoekt getuigen 112-nieuws 27 jan, 10:39
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Tonio van Vugt stopt als artistiek directeur Stripdagen Haarlem Algemeen 26 jan, 09:51
Afbeelding
Grachtenloop Haarlem inschrijving start 1 maart 2023: Dit weten we al Algemeen 26 jan, 09:49
Afbeelding
Geen treinen tussen Haarlem en Leiden Algemeen 26 jan, 09:48
Afbeelding
Column GGD: Voorkomen is beter dan genezen Partnerbijdrage 25 jan, 07:21
Afbeelding
Tentoonstelling: Verborgen verhalen als schatten in Haarlem Algemeen 25 jan, 06:54
Afbeelding
Brandweer groots uitgerukt voor woningbrand in Aerdenhout 112-nieuws 25 jan, 01:09
Afbeelding
Vier aanhoudingen voor gewapende woningoverval Weltevredenplein Haarlem 112-nieuws 24 jan, 16:38