Vrijwilligers Haarlem in het zonnetje gezet op 7 december

Algemeen
Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving.
Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Op woensdag 7 december is het de Nationale Vrijwilligersdag! De gemeente Haarlem en Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving - BUUV Haarlem (VWC-BUUV) willen alle vrijwilligers in Haarlem en omstreken hartelijk bedanken voor hun vrijwillige inzet het afgelopen jaar. 

Aanmelden voor deze dag kan bij: info@vwc-haarlem.nl

Helpen bij de sportclub, in het museum, een schilderijtje ophangen bij de buurman of een praatje maken met iemand die dat af en toe nodig heeft. Het is waardevol en dankbaar werk.

Groot tekort

Linda Wegman (directeur VWC-BUUV): “Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. We zijn blij dat na corona alles weer een beetje terug is naar normaal. Dat zien we ook in vrijwilligersland: een deel van de vrijwilligers hebben hun werk weer opgepakt en zetten zich gelukkig weer graag in voor een ander. Toch zien we dat er nog erg veel organisaties zijn die een groot tekort hebben aan vrijwilligers. In de zorg, in het groen, bij maatjesprojecten, in de ondersteuning van nieuwkomers, voor burenhulp, in alle sectoren komen ze handjes tekort. We roepen dan ook alle Haarlemmers op juist in deze tijden iets voor een ander te doen. Iedereen is welkom, jong en oud, voor een uurtje per dag of twee dagen per week, alles is mogelijk. VWC-BUUV bemiddelt en adviseert graag hierbij”.

Kom je ook?

“We nodigen alle vrijwilligers in Haarlem en omstreken van harte uit om in het bijzijn van wethouder Diana van Loenen (Zorg & Welzijn en Werk & Inkomen) op woensdag 7 december tussen 16.00 en 18.00 uur langs te komen op ons kantoor op de Raaks 36 in Haarlem. Er staat een hapje, een drankje en een presentje klaar.”

Aanmelden

 Vrijwilligers die langs willen komen kunnen zich aanmelden bij info@vwc-haarlem.nl o.v.v. bij welke organisatie of voor wie ze zich vrijwillig hebben ingezet.