Rotary Clubs in Haarlem bezorgen 300 kinderen feestelijk Sinterklaaspakket

Algemeen
De eerste Sinterklaaspakketten worden uitgedeeld door leden van de Rotary in Wijkcentrum Alleman in Haarlem.
De eerste Sinterklaaspakketten worden uitgedeeld door leden van de Rotary in Wijkcentrum Alleman in Haarlem. (Foto: Rotary Haarlem)

HAARLEM - In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Ook in Haarlem zijn er veel kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Reden voor de Rotary Clubs Haarlem-Oost, Centrum en Spaarne om de handen uit de mouwen te steken. 

Samen met Albert Heijn Vos, Intertoys Haarlem en Blokker Boeken uit Heemstede is een feestelijk pakket samengesteld, speciaal voor kinderen die een extraatje verdienen. Ruim dertig leden van de Rotary zetten zich in zodat de attentie bij 125 gezinnen in Haarlem terechtkomt. De Stichting Leergeld zorgt ervoor dat met een zorgvuldige selectie van gezinnen juist kinderen die vaak aan de zijlijn staan, een beetje extra verwend worden.

Barbara Bakker, coördinator bij Stichting Leergeld Haarlem-Zandvoort: “Alle kinderen verdienen gelijke kansen. Stichting Leergeld wil voorkomen dat kinderen door armoede in een sociaal isolement terecht komen. Hierdoor krijgen kinderen niet de mogelijkheid om zich volledig te ontwikkelen. De afgelopen maanden is het aantal Haarlemse kinderen in armoede flink toegenomen. Het initiatief van de Rotary Clubs vraagt hiervoor aandacht en dat is hard nodig!”

Linda Wegman, initiatiefnemer vanuit de Rotary Club Haarlem-Oost: “Met de Sinterklaas actie hopen wij 300 kinderen in Haarlem blij te maken. Het pakket bevat lekkers, een mooi boek en een kadokaart zodat ouders aan hun kinderen het cadeau kunnen geven waar zij van houden. Door onze samenwerking met Stichting Leergeld komen de pakketten precies terecht waar dat nodig is!”

Teun Graafland, lid van Rotary Club Haarlem-Spaarne vervolgt: “Het is de derde keer dat we als Rotary Clubs gedurende de december feestmaand de handen ineenslaan voor een actie in Haarlem. Het past bij onze missie om iets terug te doen voor de lokale samenleving.”

Marina Raymakers, lid Rotary Club Haarlem, tenslotte: “Onze Club zet zich met meerdere initiatieven nadrukkelijk in tegen armoede in Haarlem. Deze actie is voor ons een kleine moeite en ondersteunt gezinnen in deze financieel uitdagende tijden.”

Met speciale dank aan Tim van Vloten, assistent supermarkt manager Albert Heijn Vos, Ruud Korpershoek, vestigingsmanager Intertoys Grote Houtstraat en Arno Koek, eigenaar Boekhandel Blokker Heemstede.

Het Initiatief van de drie Rotary Clubs in Haarlem en de Stichting Leergeld is mede tot stand gekomen door het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving-BUUV Haarlem (VWC-BUUV). VWC-BUUV heeft op verzoek van de Rotary Clubs geholpen bij het koppelen van de Rotary Clubs aan het goede doel.