Kattencafe Haarlem organiseert doneeractie voor asiel op Curaçao

Algemeen
Deze katten zijn geadopteerd via de stichting.
Deze katten zijn geadopteerd via de stichting. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Op zaterdag 10 december zal Jippies kattencafe een donatie actie starten en gaan de eigenaren Maureen van der Meij en Stefan van den Berg een heel jaar geld ophalen voor Stichting kitten rescue Curaçao. Deze Curaçaose stichting functioneert louter met vrijwilligers en doen alles van giften en donaties.

Een heel nobel streven van deze voormalige Haarlemmers Miriam en Marcel Bleeker die hiervoor naar Curaçao zijn geëmigreerd. Sinds 2014 zetten zij zich in tegen dierenleed en bieden zij opvang voor moederloze kittens en zogende moeders. Ook bieden zij medische zorg voor gewonde zwerfkatten.

Vaste klanten hielpen Jippies Kattencafe in Haarlem tijdens de lock down

“Onze twee katertjes Fester en Gomez wonen nu bij ons in Jippies kattencafe en zijn vanuit deze Stichting geadopteerd” vertelt eigenaar Stefan trots. 

“Wij zijn tijdens de Lock down periode zo’n twee jaar ook door veel vaste gasten en Haarlemmers geholpen om de Corona pandemie te overleven. Nu wordt het dus tijd om wat voor anderen te doen en daarom doen wij dit”.

Meet and greet met bekende dierenarts Piet Hellemans

De doneeractie wordt zaterdag 10 december om 12.00 uur, feestelijk geopend door hun ambassadeur, Piet Hellemans. Deze dierenarts is o.a. bekend van televisie programma’s zoals SBS6 Beestengeluk, Dierenlot programma: Samen voor dieren, en RTL4 programma Eigen huis en tuin: lekker leven. Voor een “Meet & Greet met Piet” is het noodzakelijk om te reserveren via de website van Jippies kattencafe voor 10.00-, 11.30- of 13.00 uur. Via een QR-code kan er rechtstreeks gedoneerd worden en fooi kan worden gespendeerd aan een mouse grabber die het hele jaar door in het kattencafe in de Keizerstraat beschikbaar is. “Je gooit er 2 euro in en je waant je 1 minuut op de kermis om een katten-speelmuis te grijpen. Heel verslavend” zegt Stefan “maar echt super leuk om te doen”.

Belangeloze medewerking

De opbrengst van de doneeractie voor deze Stichting zal ten goede komen aan de sterilisatie weken die Piet samen met Miriam en Marcel heeft opgezet en waar het hele jaar door vele Nederlandse dierenartsen belangeloos hun medewerking aan geven. Ook de eilandbewoners met een kleine beurs kunnen op die manier geholpen worden met hun kat of poes.

Doneren kan via deze Qr-code

“Het is fantastisch dat ze dit doen want het kattenleed op Curaçao is groot. Er wonen duizenden zwerfdieren in woonwijken, met als resultaat dat zij op een afschuwelijke wijze aan hun einde komen door verspreiding van ziekten en ondervoeding. Er zijn massale dumpingen van ongewenste kittens die in dozen of plastic vuilniszakken worden achtergelaten in de volle zon en zijn dan zonder water, voedsel, zorg en liefde”, aldus eigenaresse Maureen die hier ook echt heel verdrietig van wordt.

Wat betreft Piet, die kan niet wachten om half december weer naar Curaçao te vliegen. “een paar jaar geleden ben ik met stichting Kitten Rescue Curaçao in contact gekomen en ben ik maar een klein schakeltje in het geheel want zonder de vrijwilligers die de katten vangen, verzorgen en voeren zou deze samenwerking niet kunnen bestaan”. Op de vraag of Piet ook van katten houdt, “ja zeker, in 2021 is mijn hondje overleden en heb ik kater Guus geadopteerd. Ik mag mijzelf nu een heuse katten-lakei noemen. Het is geweldig hoe een kat je huis overneemt en je haarfijn bijbrengt hoe jij hem of haar het beste kan dienen. Ik doe heel hard mijn best en krijg veel bemoedigende kopjes, miauwtjes en knuffels van Guus.