Participatiemarkt in Haarlem

Algemeen
Meer informatie over het evenement op de website www.participatiemarkthaarlem.nl.
Meer informatie over het evenement op de website www.participatiemarkthaarlem.nl. (Foto: Spaarne Werkt )

HAARLEM - Een live-editie van de Participatiemarkt staat woensdag 22 februari op stapel. Meer dan 50 organisaties nemen hieraan deel. Zij hopen weer op een groot aantal bezoekers.

 Tijdens de Participatiemarkt kunnen bewoners zich oriënteren op meedoen in de samenleving. De organisaties bieden vanuit hun marktkramen een schat aan informatie over activiteiten in de wijken, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen en cursussen en werkstages. Hun medewerkers staan klaar om de bezoekers te informeren. Soms zijn de bezoekers gericht op het vinden van een betaalde baan. Soms is het een andere invulling van werk en betrokkenheid bij de samenleving. 

Voor wie?

Het evenement bedoeld voor inwoners van de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort, die nog niet met pensioen zijn en (weer) aan de slag willen. De marktkramen zijn dit jaar ingedeeld in vier thema’s: (1) Ik zoek een activiteit; (2) Ik zoek (vrijwilligers-) werk; (3) Ik wil leren en (4) Ik zoek hulp/begeleiding. Het evenement wordt georganiseerd door de vier gemeenten, Bibliotheek Haarlem-Schalkwijk en participatiebedrijf Spaarne Werkt. 

Waar?

De Participatiemarkt vindt woensdag 22 februari van 11.00 tot 15.00 uur plaats in de Bibliotheek Haarlem-Schalkwijk, Fie Carelsenplein 2, Haarlem. De happening is vrij toegankelijk: geen aanmelding nodig, geen toegangskosten. De locatie is rolstoeltoegankelijk. Meer informatie staat op de website: www.participatiemarkthaarlem.nl