Jordy opende nieuwe comfortkamer.
Jordy opende nieuwe comfortkamer. (Foto: aangeleverd)

Derde comfortkamer in Spaarne Gasthuis in Haarlem

Algemeen

HAARLEM - Jordy Onkenhout opende, samen met familie, afgelopen maandag een nieuwe comfortkamer op de afdeling (oncologische) chirurgie van het Spaarne Gasthuis. 

Het geld om de kamer in te richten zamelde hij in met zijn zelf opgerichte JoJo Foundation. Het resultaat mag er zijn. Warme kleuren op de muur, een fijne televisie, sfeervolle verlichting en hele comfortabele relaxstoel maken deze kamer bijzonder.

Jordy Onkenhout kreeg toen hij achttien jaar was tot drie keer lymfeklierkanker. Na een stamceltransplantatie, zestig chemo’s en twintig bestralingen genas hij in 2016. Tijdens zijn behandeling werd hij verpleegd in een comfortkamer van de afdeling oncologie in het Spaarne Gasthuis.

Belofte

Wendy Roos, fondsenwerver bij het Spaarne Gasthuis: “Dat was de eerste en enige kamer die we toen hadden. Jordy beloofde zich na zijn genezing hard te maken om meer kamers te helpen realiseren. En die belofte hield stand, want dit is de derde kamer die we mede dankzij zijn inzamelingsacties kunnen openen. We zijn hartstikke blij!”

Aanwinst

Mirjam Hoddenbach, verpleegkundige op de afdeling chirurgie en initiatiefneemster voor deze comfortkamer benadrukt hoe enorm deze kamer gewaardeerd wordt door patiënten die een zware operatie achter de rug hebben: “Vaak liggen deze patiënten voor langere perioden in het ziekenhuis. We zijn zo blij met deze comfortkamer, een echte aanwinst op onze afdeling.”

Net dat beetje meer, dat is ook waar de Vrienden Spaarne Gasthuis voor staat. Zonder steun van derden, zoals de jojo Foundation, zouden dit soort plekken er minder zijn. 

Afbeelding
Vind met deze stappen een studie die bij jou past Partnerbijdrage 31 jan, 11:11
Afbeelding
Tienjarig bestaan Roze Salon Haarlem groots gevierd Algemeen 31 jan, 10:20
Afbeelding
Expositie: 'Ou est la femme \ Vrouw in beeld' te zien in De Zout Cultuur 31 jan, 09:41
Afbeelding
Doneer een zaailingdag; maak Haarlem groener Algemeen 31 jan, 09:35
Afbeelding
Maaike Rikhof en Manique Hendricks nieuwe conservatoren moderne en hedendaagse kunst Frans Hals Museum Algemeen 30 jan, 15:29
Afbeelding
Doneerrek voor flessen in het Kenaupark Algemeen 30 jan, 12:24
Afbeelding
Burgemeester toont betrokkenheid bij situatie Iran en Afghanistan en praat met Koerdische Haarlemmers Algemeen 30 jan, 09:43
Afbeelding
Feest! Caprera bestaat 75 jaar, kaartverkoop jubileumprogramma is gestart Algemeen 29 jan, 10:02
Afbeelding
Lucardi Juwelier in Grote Houtstraat weer overvallen 112-nieuws 28 jan, 16:13
Afbeelding
Beethoven door Patrick Hopper en De Zoete Inval in 't Mosterdzaadje Algemeen 28 jan, 14:45
Afbeelding
Concert Nuit d'étoiles met Baba Jaga Uit 28 jan, 09:02
Afbeelding
Kerstbomenactie levert meer dan 12.500 bomen op bij Spaarnelanden Algemeen 28 jan, 08:01
Afbeelding
Auto te water in Brouwersvaart 112-nieuws 27 jan, 17:19