Versoberingen NS dienstregeling 2023 treffen ook Haarlem

Algemeen
De dienstregeling van NS wordt ook in Haarlem versoberd.
De dienstregeling van NS wordt ook in Haarlem versoberd. (Foto: Yinka Jan Sojinu)

HAARLEM - Aankomende zondag 11 december zal de nieuwe NS dienstregeling 2023 van start gaan. Waar NS zich aanvankelijk had voorgenomen om de sterk gewijzigde/uitgebreide dienstregeling van vorige jaar (2022) met slechts minimale wijzigingen te continueren, gooide de grote personeelskrapte roet in het eten, en zullen zo ook reizigers vanaf station Haarlem met aanzienlijke grotendeels al ingevoerde versoberingen te maken krijgen.

Met betrekking tot de intercity’s valt hierbij op, dat er buiten de ruime spits en ‘s avonds nu twee in plaats van vier intercity’s vanuit Haarlem naar Leiden Centraal rijden. Daar bovenop is de rechtstreekse spits IC verbinding naar Alkmaar in zijn geheel komen te vervallen.

Op het gebied van Sprinters, dienen passagiers die ‘s avonds na 19.50 uur vanaf Haarlem Spaarnwoude richting of vanuit Zandvoort aan Zee reizen, nu op Haarlem over te stappen, omdat deze avond “strandtreinen” dan niet meer op Amsterdam Centraal beginnen/eindigen.

De huidige tijdelijk ingevoerde schamele 1-uurs weekendavond sprinterdienst tussen; Haarlem, Heemstede-Aerdenhout, Hillegom, Voorhout en Leiden Centraal v.v. ,zal hoogstwaarschijnlijk weer worden opgevoerd naar twee treinen per uur. 

Terwijl NS aangeeft flink in de weer te zijn om nieuw personeel aan te werven, raad het bedrijf reizigers voorlopig nog steeds aan om de reisplanner (kort) voor vertrek te raadplegen, om zo onaangename verassingen (m.b.t. uitval) te voorkomen.

Tekst en foto: Yinka Jan Sojinu.