Haarlem wint European Rising Innovative City Award 2022

Algemeen
Burgemeester Jos Wienen ontvangt de European Rising Innovative City Award van Eurocommissaris Mariya Gabriel
Burgemeester Jos Wienen ontvangt de European Rising Innovative City Award van Eurocommissaris Mariya Gabriel (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Haarlem heeft de European Rising Innovative City Award 2022 gewonnen. Naast de eer ontvangt de stad ook een geldbedrag van € 500.000. Burgemeester Jos Wienen nam in Brussel de prijs in ontvangst uit handen van de Europese commissaris van innovatie Mariya Gabriel. 

Elk jaar erkent de Europese Commissie steden die uitblinken in het opbouwen van innovatieecosystemen. Dit om baanbrekende innovatie te stimuleren. Haarlem zat samen met Aveiro (Portugal) en Mainz (Duitsland) in de finale van de categorie ‘The European Rising Innovative City’. 

“Haarlem heeft scherpe doelen gesteld: In 2030 willen we 100% circulair inkopen, 100% Aardgasvrij in 2040, 100% klimaatneutraal in 2050 en het de EU Green Deal doelen behalen. Tot 2030 willen we 10.000 woningen bouwen in fijne, groene buurten. Dat lukt alleen door samen te werken met onze partners en inwoners in de stad. Deze prijs geeft aan dat we op de goede weg zijn en motiveert en moedigt ons aan om door te gaan”, aldus burgemeester Jos Wienen.