Geen treinen tussen Haarlem en Leiden

Algemeen
Werkzaamheden aan het spoor tussen Haarlem en Leiden. NS zet bussen in.
Werkzaamheden aan het spoor tussen Haarlem en Leiden. NS zet bussen in. (Foto: Dirk Karten)

HAARLEM - Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er vanaf volgende week zes dagen lang geen treinen tussen Haarlem en Leiden. Er worden bussen ingezet.

De werkzaamheden vinden onder andere plaats in Hillegom. Daar zijn er ook gevolgen voor het wegverkeer, want gedurende de klus is de spoorwegovergang aan de 1e Loosterweg gesloten. Er wordt een omleidingsroute aan gegeven met gele borden.

Gevolg

Door werkzaamheden: tussen Haarlem en Leiden Centraal rijden er bussen en tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal is de dienstregeling aangepast. 

De treinen rijden niet tussen donderdag 26 januari 04.00 uur en woensdag 1 februari 02.00 uur. Dat meldt Prorail op haar website.

Houd rekening met extra reistijd van 30 tot 40 minuten

Dit betekent voor de reizigers een extra reistijd van 30 tot 40 minuten. Voor de treinen tussen Leiden en Den Haag heeft dit ook gevolgen. Die rijden op dit traject volgens een aangepaste dienstregeling.

Advies

Omdat er geen treinen rijden tussen donderdag 26 januari van 4.00 uur t/m woensdag 01 februari 2.00 uur is het verstandig om te kijken naar alternatieven of om met de bus te gaan.

Op zaterdag 28 en zondag 29 januari kun je omreizen met omgeleide Intercity’s via Gouda.Tussen Sloterdijk en Leiden C./Den Haag C. reis je via Schiphol Airport.