Philip Stoop releaset nieuwe muziek na diefstal vorig album

Algemeen
Haarlemmer Philip Stoop lanceert zijn nieuwe muziek.
Haarlemmer Philip Stoop lanceert zijn nieuwe muziek. (Foto: Philip Stoop eigen archief)

HAARLEM - Na de diefstal van al zijn muziek lukte het Philip Stoop uit Haarlem tien jaar lang niet om muziek te schrijven. Nu heeft hij zich herpakt en brengt hij het nummer ‘Airplanes’ uit. Airplanes gaat over zijn zoektocht naar de mooie kant van het leven en dat, als je je weet te focussen op het positieve, het leven een prachtige reis is. 

Alles kwijt

Tien jaar geleden wilde Philip zijn eigen album al uitbrengen, maar het lot bepaalde anders. Zijn muziek, waar hij jaren aan had gewerkt, werd tijdens een inbraak uit zijn huis gestolen. Nadat in die periode ook zijn relatie op de klippen liep, lukte het Philip niet meer om te muziek te schrijven: hij associeerde muziek schrijven met verlies. 

Om dit verlies niet onder ogen te hoeven komen trad hij op voor andere artiesten. Zo toerde Philip onder zijn alias ‘Multiplex’ de afgelopen jaren de wereld rond met bands als Black Sun Empire, sloot hij af op Lowlands en mede organiseert hij het wekelijkse Drum ’n Bass feest Cheeky Mondays in de Melkweg.

Geen maskers

Maar nu heeft Philip zich herpakt en een nieuwe drive gevonden om zelf muziek te schrijven. Philip: ‘Ik heb het gevoel dat ik op een bepaalde manier mensen kan raken met mijn stem. Het weggetje van mijn hart naar mijn stem is zo’n directe lijn, er zijn geen maskers’. Airplanes gaat over de hobbelige weg die het leven kan zijn, en over de openbaring dat het leven prachtig is, als je maar weet waar je moet kijken. Philip: ‘Het is in de maatschappij zo makkelijk weg te kijken van je pijn. Muziek is puur, muziek is niet te ontwijken’. Airplanes is het tweede nummer dat uitkomt in de reeks nieuwe muziek van Philip Stoop. Eerder verscheen al het nummer ‘Snacks’. Airplanes is vanaf vrijdag 3 februari te streamen op Spotify.