WIRWAR Producties speelt HOKJE in de Schuur

Algemeen
Een scene uit Hokje.
Een scene uit Hokje. (Foto: Kamerich - Budwilowitz/EYES2)

HAARLEM - WIRWAR is een in 2018 door Laura van Hal opgerichte Haarlemse circus- en theatergroep die vorig jaar tijdens het Haarlemmerhoutfestival indruk maakte met mime, acrobatiek en muziek. Op 5 februari gaat hun derde voorstelling HOKJE in de Schuur in première voor iedereen vanaf 5 jaar.

Mooie titel, HOKJE. Net als de tweede voorstelling BONJE lekker direct en duidelijk. Op een speelse manier maatschappelijk. Immers, zoals ze zelf zeggen: sommige hokjes kun je zien en daar kan je ook weer uit. Maar er zijn ook onzichtbare hokjes. Ook een stoer kind is soms bang of verdrietig. Niemand valt dus in een hokje te stoppen. Ook in het circus heb je hokjes. Staat de sterke jongens onderaan en zweven de meisjes hoog in de lucht. Wat als dat nou eens andersom is? Wat als de onderman wil laten zien dat hij meer is dan een bonk spieren en het stille bovenmeisje ook eens lekker hard wil schreeuwen.

WIRWAR is voor jong en oud, combineert circus met dans en bewegingstheater en geeft diepere betekenis aan de spectaculaire acrobatische toeren. Op zondag 5 februari in de Schuur om 15.00 uur.