VIDEO

Eerste optreden van seniorenpopkoor in het Badhuis

Algemeen
Zingen is voor elke leeftijd!
Zingen is voor elke leeftijd! (Foto: Willem Brand)

HAARLEM - Het Badhuis ‘stroomde over’ voor het eerste optreden van het seniorenkoor My Generation, swingend op piano begeleid door dirigent Boris Kothuis.

Badhuis ‘stroomt over’ voor MY GENERATION

In Hoofddorp begon de victorie! Daar werd als dagbesteding voor 65-plussers in 2017 het eerste seniorenpopkoor My Generation opgericht. Popkoor nummer 2 volgde in Amstelveen en sinds een jaar oefent een groep in het Badhuis.

Tekst gaat verder onder de video


Meezingen mag

Het optreden is een nostalgische trip terug in de tijd voor de babyboomer met popliedjes van o.a. The Beatles, Ike & Tina Turner, Elvis Presley, Aretha Franklin en Shocking Blue. Nee, geen ‘My Generation’ van The Who. Dat is niet zo zingbaar. Dat het koor lekker laagdrempelig is, vertaalt zich op een mooie manier: een deel van het publiek zingt de refreinen uit volle borst mee. Bij Return to Sender trekken Koos de Vries en Henk van Alphen staand bij de bar de aandacht. Hun ‘She wrote it on a letter’ is wel erg goed getimed! Blijkt dat beiden deel uitmaken van My Generation nummer 1.

Vriendinnenclub

Na afloop blijft iedereen gezellig hangen. Want de keuken serveert heerlijke pompoensoep. Koorlid Marja Tol vertelt dat haar stemgroep van acht ‘middenstemmen’ een gezellige vriendinnenclub is geworden. Margreet van den Bos, lid geworden om mensen te ontmoeten: “Ik heb geen vrouwen- maar een mannenstem. Komt door het roken,” zegt ze met een knipoog. Binnenkort gaat zij ook het Klimaatkoor van Extinction Rebellion versterken. “Onze wet is vrijheidsdrang, in onze harten leeft een rebellenzang,” zingt ze alvast voor.

Willem Brand