Demonstratie Active for Justice tegen foie gras bij Haarlemse restaurants

Algemeen
Active for Justice tijdens een van de eerdere demonstraties tegen foie gras.
Active for Justice tijdens een van de eerdere demonstraties tegen foie gras. (Foto: Facebook Active for Justice)

HAARLEM - Active for Justice gaat zaterdag 11 februari demonstreren tegen de verkoop van foie gras door twee Haarlemse restaurants.  Het is niet bekend naar welke restaurants Active for Justice toe gaat. Dit is de tweede keer dat Active for Justice in Haarlem de straat op gaat tegen de verkoop van foie gras. Sinds de eerste keer in november zijn er al drie restaurants gestopt. 

“Foie gras is de verziekte lever van eenden en ganzen. De dieren worden opgesloten in kleine kooitjes en worden twee keer per dag gedwangvoederd via een metalen buis die in hun slokdarm gestoken wordt. Hierdoor raakt de lever ontstoken en zwelt deze op tot wel tien keer de normale grote om vervolgens voor veel geld verkocht te worden als delicatesse. Hoewel de productie in Nederland inmiddels verboden is, mag het nog wel verkocht worden, ‘’ aldus Active for Justice.

De actie start om 17.30 uur op het Stationsplein en van daar af worden er twee restaurants bezocht. Daar zal de groep voor de deur staan met spandoeken en flyers. De demonstratie is aangemeld bij de gemeente Haarlem.