Gratis hulp bij belastingaangifte bij de Bibliotheek in Haarlem

Algemeen
De belastingaangifte komt er weer aan, niet het leukste klusje.
De belastingaangifte komt er weer aan, niet het leukste klusje. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - De belastingaangifte komt er weer aan. Niet het leukste klusje van het jaar en kan best lastig zijn. Bibliotheek Zuid-Kennemerland en VanHier Haarlem helpen  graag mensen die voldoen aan de voorwaarden. Dan kan er direct gratis een afspraak worden gemaakt  in één van de Haarlemse bibliotheken. De Formulierenbrigadevrijwilligers van VanHier staan klaar om te helpen.

Maak nu een afspraak voor één van de aangiftedagen en zorg dat de belastingaangifte op tijd is afgerond dit jaar. een afspraak maken kan door te bellen met VanHier, een mail te sturen naar haarlemsr@dock.nl of via de website www.dock.nl/haarlem.

Voorwaarden

Om gratis hulp te krijgen bij de aangifte inkomstenbelasting dient er aan de volgende voorwaarden te worden voldaan:

• iemand  woont in Haarlem

• het bruto jaarinkomen is niet hoger dan € 38.520,- (alleenstaand) of € 48.224,- (gehuwd/samenwonend)

• geen of weinig eigen vermogen

• géén zelfstandige of zzp’er. Het gaat niet om een ingewikkelde aangifte waarvoor speciale kennis nodig is, bijv. echtscheiding, lijfrente, aankoop/verkoop koopwoning.

Vanaf 6 maart kan er elke maandag tussen 10.00 en 14.00 uur een afspraak worden gemaakt in de Bibliotheek Haarlem Centrum. Komt dat niet uit? Dan kan het bij één van de andere Haarlemse bibliotheken tijdens één van de aangiftedagen. De aangiftedagen zijn te vinden op de website van Bibliotheek Zuid-Kennemerland: https://www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/agenda/hulp-bij-belastingaangifte.html..

Aangiftedag

Er kan op de volgende manieren een afspraak worden gemaakt voor de aangiftedag: via tel. 088 855 5178, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Er kan een ook een voicemail worden ingesproken en wordt er teruggebeld, een e-mail sturen naar: haarlemSR@dock.nl of via de website www.dock.nl/haarlem.