Parkeren in Zandvoort stijgt naar liefst 8 euro per uur

Algemeen
Parkeren in Zandvoort wordt een stuk duurder voor toeristen.
Parkeren in Zandvoort wordt een stuk duurder voor toeristen. (Foto: Adobe Stock)

ZANDVOORT - Ben je van plan binnenkort een dagje met de auto naar Zandvoort te gaan? Let dan goed op waar je parkeert. Het parkeerbeleid van Zandvoort gaat op de schop en heeft vooral gevolgen voor bezoekers en toeristen. Zij gaan mogelijk €8,00 per uur betalen.

Parkeerzones Zandvoort

Zandvoort wordt opgedeeld in twee grote zones. Zone A is het centrum en het gebied direct achter de boulevard. Zone B is de rest van Zandvoort. Bewoners uit Zone B mogen overal in Zone B gratis parkeren. Bewoners uit Zone A mogen in zowel Zone A als B gratis parkeren. De reden voor deze verandering is de ontevredenheid onder de inwoners van Zandvoort. Een evaluatie met en door Zandvoorters heeft geresulteerd in deze aanpassingen.

Gevolgen voor toeristen

Het parkeertarief voor toeristen stijgt in het centrum en woonwijken na de eerste twee uur van €4,00 per uur naar €8,00 per uur. Ook worden toeristen sterk ontmoedigt om in het centrum of woonwijken te parkeren. Toeristen worden aangewezen op parkeerterreinen rondom het dorp zoals parkeergarage LDC, de boulevards en parkeerterrein De Zuid.

Meer parkeervrijheid Zandvoorters

De belangrijkste conclusie uit de evaluatie was de behoefte aan parkeervrijheid onder Zandvoorters. Met deze aanpassingen kunnen inwoners van Zandvoort bijna overal gratis parkeren. Zelfs inwoners met een parkeerplaats op eigen terrein krijgen de mogelijkheid om vrijwel overal gratis te parkeren

Kijk voor meer informatie op de website van Gemeente Zandvoort.