Melkbrug Haarlem tijdelijk gesloten voor verkeer en scheepvaart

Algemeen
De Melkbrug tijdens eerdere onderhoudswerkzaamheden.
De Melkbrug tijdens eerdere onderhoudswerkzaamheden. (Foto: Ad Timmers)

HAARLEM - Er wordt vanaf maandag 27 maart tot en met vrijdag 7 april gewerkt aan de Melkbrug, dat meldt de gemeente Haarlem. De brug is tijdens deze periode gesloten voor al het verkeer en dus ook voor de scheepvaart. De monumentale brug wordt dagelijks volop gebruikt door voetgangers en fietsers, waardoor nu onderhoud en reparaties nodig zijn. 

Planning

De werkzaamheden starten op maandagochtend 27 maart om 7:00 uur en duren tot en met vrijdag 7 april om 17:00 uur. Het weer kan invloed hebben op de planning van de werkzaamheden.

Hinder Melkbrug

Tijdens de werkzaamheden kunnen voetgangers, (brom)fietsers en boten niet over of onder de brug door. In het weekend is de brug wel open voor voetgangers en (brom)fietsers. Deze groepen worden omgeleid over de Gravenstenenbrug.

Melkbrug Haarlem

Onderhoud en vernieuwing is regelmatig nodig om de monumentale Melkbrug en andere bruggen in Haarlem bereikbaar en veilig te houden in de toekomst. Voor de Melkburg betekent dit dat het bewegingswerk van de brug wordt vervangen en er een klein stukje van het brugdek wordt afgeslepen. Zo wordt voorkomen dat het brugdek vastloopt op warme dagen.