Lezing Ton Roumen: Omarm jezelf

Algemeen
Ton Roumen
Ton Roumen (Foto: aangeleverd)

BLOEMENDAAL -  Ton Roumen verzorgt zondag 2 april om 10:30 uur een lezing met als thema: Omarm jezelf. De lezing is in De Kapel, Potgieterweg 4 te Bloemendaal.

Omarm jezelf als je angstig, onveilig of eenzaam bent. Dat is een simpele boodschap. De toepassing ervan is lastiger. Hinderlijk is ook de common sense opvatting dat liefde voor jezelf egoïstisch zou zijn. Velen zijn opgegroeid met het besef er vooral voor de ander te zijn en niet met mildheid naar zichzelf te kijken. Maar waarom zouden we onszelf niet mogen liefhebben? Dat is beslist geen egoïsme, maar houdt de goede zorg in voor jezelf en is ook weer een basis om liefde met anderen te delen. De middeleeuwse mysticus Meister Eckhardt zei het ooit al: ‘Als jij jezelf liefhebt, heb je iedereen lief.’ In zijn lezing laat Ton Roumen zien hoe zelfliefde de kern van de spirituele weg is.

Dr. Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Bij Berne Media verschenen: Omarm jezelf (2019), Geaarde spiritualiteit (2017) en Geluk binnen handbereik (2015). 

Meer informatie en tickets via www.dekapel-bloemendaal.nl.