Kijk en luister naar verborgen verhalen in de Bibliotheek in Haarlem Schalkwijk.
Kijk en luister naar verborgen verhalen in de Bibliotheek in Haarlem Schalkwijk. (Foto: aangeleverd)

Tentoonstelling: Verborgen verhalen als schatten in Haarlem

zaterdag 4 februari 2023 10:00

Maak kennis met met Mitra, Saskia, Magali, Taghrid, Dawlat en Mirna. Er zijn delen uit hun verhalen te lezen. Je kunt de collages ‘Thuis zijn en Niet thuis zijn’ zien, gemaakt door de deelneemsters in samenwerking met kunstenares Petra Vlasman. En er is een interactieve installatie, gemaakt door twee studenten van de Hogeschool van Amsterdam, Annick van der Wulp en Sumeja Spahic, als afstudeerproject van hun minor Immersive Environments. Naast de tentoonstelling is er ook een podcast Verborgen Verhalen en organiseert de bibliotheek workshops. Hier kun je naar de vrouwen luisteren die zelf hun verhalen inspreken. Voor wie de taal lastig was, was er hulp en begeleiding. ‘Je hoeft geen schrijfster te zijn om deel te nemen’, zegt Ligthart.

Locatie