Nachtdieren gaat over bestaande vooroordelen over de nacht.
Nachtdieren gaat over bestaande vooroordelen over de nacht. (Foto: Aangeleverd)

Nachtdieren vanaf april in Fotogalerie De Gang

maandag 3 april 2023 12:00

HAARLEM - In Nachtdieren krijgt Haarlems talent een podium om de bestaande vooroordelen over de nacht tegen te gaan. Hun verhaal wordt verteld aan de hele stad; van jongeren met een voorliefde voor de nacht tot beleidsmakers.

Nachtdieren is een ode aan Haarlems nachtelijk talent; hoe beleven zij de nacht? Wat maakt deze bijzonder voor hen? Deze zoektocht naar expressie, verbinding en identiteit uit zich in een multidisciplinaire expositie dat fotografie en film combineert. Het project is geïnitieerd door Yentl Bakker (22) en Daan Kouijzer (24) in samenwerking met STAD Haarlem, voor de Week van de Haarlemse Nacht (een initiatief van Nachtwacht Haarlem). Yentl, afgestudeerd in Fotografie en Visuele Communicatie, verkent met haar werk het thema identiteit. Daan, autodidact regisseur, focust zich met zijn werk voornamelijk op de sociale aspecten van de moderne maatschappij.

Nachtdieren is 3 tot en met 8 april te zien in Fotogalerie De Gang aan de Grote Houtstraat 43.

Locatie