Frits van Oostrom
Frits van Oostrom (Foto: Aangeleverd)

Frits van Oostrom bij Athenaeum Boekhandel

donderdag 1 juni 2023 19:30

HAARLEM - Frits van Oostrom, Hoogelaar Middelnederlandse taal- en letterkunde, geeft donderdag 1 juni een lezing over zijn boek ‘De Reynaert’ bij boekhandel Athenaeum.

Van den vos Reynaerde geldt als hét meesterwerk van onze middeleeuwse letterkunde, en misschien wel van de hele Nederlandse literatuur. Wat is het geheim van deze klassieker? Frits van Oostrom studeerde in Utrecht Middelnederlandse taal- en letterkunde, en werd hoogleraar in dat vak te Leiden. Sinds 2002 is hij universiteitshoogleraar te Utrecht. Van Oostrom ontving talloze prijzen en eerbewijzen. In de late herfst van zijn loopbaan is hij zijn visie op de Reynaert tot een boek gaan vormen, mede als eerbetoon aan een vakgebied dat hem zoveel heeft gebracht. De Reynaert is verschenen bij Van Oostroms feestelijke afscheidscollege en is zijn meest persoonlijke boek geworden.

Entree

De lezing begint om 19:30 uur. Entree is 7,50 euro. Reserveren kan via 023-5318755, haarlem@athenaeum.nl of in de winkel.

Locatie