Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Zomeravondconcert Vocaal Ensemble Kwarts

zaterdag 3 juni 2023 20:30

SPAARNDAM - Met de zomer in aantocht brengt Vocaal Ensemble Kwarts op 3 juni een ode aan zowel de lange avonden, die romantische fantasieën bij de dichters en musici aanwakkeren, als aan de kortste nacht, die vooral in de Noordelijke landen uitbundig gevierd wordt. Het geloof wil dat er dan een link wordt gelegd tussen het verleden, het heden en de toekomst. Zo ook tijdens dit concert, dat stukken van de 18e-eeuwse Franse componist Jean-Philippe Rameau tot de hedendaagse Jaakko Mäntyjärvi laat horen.

Waar Rameau in zijn Hymne à la nuit de betovering van de nacht celebreert, is de titel Abendlied voor Brahms de gelegenheid te mijmeren over liefdesverdriet en afscheid, terwijl het bij Rheinberger een evangelisch citaat oproept. Shakespeare’s romantische komedie A Midsummer Night’s Dream heeft menige componisten geïnspireerd, zo ook Vaughan Williams of Mendelssohn, waarvan Kwarts een koortstuk uit zijn gelijknamige werk laat horen. Het gevarieerde programma bevat onder andere ook mooie a capella stukken van bekende en minder bekende componisten uit de Baltische Staten als Mäntyjärvi, Tormis et Škepasts. Pianist Maurice van Schoonhoven verleent zijn medewerking aan dit concert onder leiding van Gerrit Maas.

Entree

Het concert is zaterdag 3 juni om 20:30 uur bij de Oude Kerk aan de Kerkplein 2 te Spaarndam. Kaarten via vocaalensemblekwarts.nl of aan de zaal.

Locatie