Elly Nooyen en haar boek De Poortwachter
Elly Nooyen en haar boek De Poortwachter (Foto: Aangeleverd)

Boeklancering ‘De Poortwachter, toegang tot Tao’ van Elly Nooyen

zondag 4 juni 2023 14:30 tot 16:00

HAARLEM - Op zondagmiddag 4 juni 2023 presenteert Elly Nooyen haar nieuwste boek in Pentagram boekwinkel in Haarlem: De poortwachter - toegang tot Tao. Dit is het vierde boek over Tao en het taoïsme dat zij publiceert via uitgeverij Rozenkruis pers.

Nooyen bespreekt in het boek diepzinnige en praktische leringen uit een belangrijk klassiek taoïstisch geschrift van Yin Xi, dat tot voor kort in het Westen nauwelijks bekend was. Yin Xi was de poortwachter die de Chinese wijze Lao Zi aanspoorde om diens beroemde Daodejing te schrijven. Het gedachtegoed in het nieuwe boek sprankelt, mede door de directe taal van Yin Xi. Lezers  worden erdoor in beweging gebracht. Tegelijkertijd blijven het mysterieuze en het ongrijpbare van Tao intact.

Eerste kennismaking

‘De poortwachter, toegang tot Tao’ is bedoeld als een eerste kennismaking met het werk van Yin Xi voor de mens van deze tijd en cultuur. Nooyen heeft er daarom voor gekozen om enkele thema’s te bespreken uit zijn boek die van praktisch belang zijn voor wie zich wil bezinnen op de Weg tot Tao. Ze gaan over het Onnoembare, over leven en dood, maar vooral over zelfkennis.

Aanmelden

De lancering van het nieuwe boek op 4 juni, met een voordracht door Elly Nooyen, wordt gehouden van 14:30 tot 16:00 uur (inloop vanaf 14:00 uur) op het adres Bakenessergracht 1 in Haarlem, en is gratis toegankelijk. Meer lezen en aanmelden: www.pentagramboekwinkel.com.

Locatie