Vanuit hun hart maken vele vrijwilligers diverse hapjes en gezonde gerechten.
Vanuit hun hart maken vele vrijwilligers diverse hapjes en gezonde gerechten. (Foto: Aangeleverd)

Sociaal & Culinair Haarlem

zondag 4 juni 2023 13:00 tot 17:00

HAARLEM - Op de Nieuwe Groenmarkt vindt 4 juni tussen 13:00 en 17.00 uur Sociaal & Culinair Haarlem plaats. Dit sociale evenement krijgt dankzij een geslaagde eerste editie in 2022, dit jaar een vervolg.

Sociaal & Culinair is een samenwerking van meer dan 14 organisaties en velen vrijwilligers die koken voor en met alle Haarlemmers. Vanuit hun hart maken de vrijwilligers diverse hapjes en gezonde gerechten. Om gezellig samen te komen.

Samen eten

Haarlemmers zijn bekend met Culinair Haarlem, dat al jaren plaatsvindt in augustus op de Grote Markt in Haarlem. Samen met vrienden en familie aan een gevulde tafel eten is een mooie traditiee. Bij bruiloften, verjaardagen en tuinfeestjes, in alle culturen kom je het samen eten tegen. Tegelijk is het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. In Haarlem koken flink wat vrijwilligers en organisaties voor en met elkaar voor alle Haarlemmers. Vooral voor die mensen die niet zomaar kunnen terugvallen op familie of vrienden. Ze hebben soms zelfs niet genoeg geld voor hun dagelijkse maaltijd. Samen met anderen eten is ook dan het mooiste wat er is. 

Entree

Sociaal & Culinair Haarlem wijst de weg naar de vele mooie plekken in Haarlem, waar je terecht kunt voor een goede, gezellige en betaalbare maaltijd. Wees welkom op zondag 4 juni van 13:00 tot 17:00 uur op de Groene Markt om diverse hapjes te proeven. Entree is gratis, stempelkaart om te proeven is er voor 3 en 5 euro.