'Levenslang activist' is de volgende avond in de debatreeks 'Activisme - Toen en Nu'.
'Levenslang activist' is de volgende avond in de debatreeks 'Activisme - Toen en Nu'. (Foto: via Pletterij)

Levenslang activist debat in de Pletterij

woensdag 7 juni 2023 20:00 tot 22:00

HAARLEM - Naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Levenslang activist’ van Ellen Mangnus en Marc Broere, organiseert De Pletterij op dinsdag 7 juni van 20:00 tot 22:00 uur de volgende avond in de debatreeks ‘Activisme – Toen en Nu’.

Activisme is helemaal terug van weggeweest. Er zijn steeds meer mensen die de huidige maatschappij met haar oude patronen en denkbeelden als een groot probleem zien. Zij gaan strijdbaar de barricade op om daar verandering in te brengen. Deze avond probeert de Pletterij met interessante gastsprekers een beeld te geven van het activisme en de invloed die dit heeft op de samenleving. De vrijheid van meningsuiting is een hoog goed in Nederland maar activisten worden regelmatig gecriminaliseerd om een enkele jaren later toch weer als serieuze gesprekspartner bij Rutte aan tafel te zitten. Hoe kan het dat activisten altijd eerst als oproerkraaiers worden gezien, maar dat hun punten uiteindelijk onderdeel worden van de mainstream opinie?

Gastsprekers

We gaan in gesprek met Hans Beerends (91 jaar) die al bijna zijn hele leven activist is en met Ellen Mangnus en Marc Broere die mooi boek over hem schreven. Hoogleraar sociale verandering en conflict Jacquelien van Stekelenburg zal deze avond een minicollege over activisme geven. Verder worden Jerry Afriyie (Kick Out Zwarte Piet) en Brecht van der Meulen (Woonoproer Haarlem) geïnterviewd als hedendaagse vaandeldragers van het activisme.
Gespreksleider van deze avond is Maurits Groen.

Meer informatie over de bijeenkomst via www.pletterij.nl/events/levenslang-activist/.

Locatie