Opleidingstraject Verzorgende IG enorm succes bij Nieuw Unicum!

Partnerbijdrage
Volg het verkorte opleidingstraject tot Verzorgende IG.
Volg het verkorte opleidingstraject tot Verzorgende IG. ((Foto: Nieuw Unicum))

“Ik heb passie voor de zorg, maar beschik niet over de juiste (zorg)opleiding.” Dit is wat we veel te horen kregen van sollicitanten. Zonde! Wij hebben daarom een verkort opleidingstraject tot Verzorgende IG opgezet. Dit traject biedt carrièreswitchers en zorgmedewerkers die door willen groeien, de kans om hun hart te volgen.

Opleidingsprogramma

In maart start voor de derde keer ons verkorte opleidingstraject in samenwerking met opleidingsinstituut OPPstap. Dit is een enorm succes, zowel vanuit de organisatie, de deelnemers als de bewoners. 

‘Na de introductie van 2 weken start het volledig betaalde opleidingstraject van 18 maanden’

Na een introductieprogramma van twee weken, start het volledig betaalde opleidingstraject van 18 maanden. Tijdens het traject werken zij 24 uur mee op een eigen afdeling en hebben zij één dag opleiding per week. Wij ontvangen hele diverse sollicitaties; van ondernemers, horeca medewerkers tot accountmanagers, maar ook van huidige zorgmedewerkers.  

Binnen verschillende fases van hun loopbaan zien wij mensen een overstap maken. Hoe divers de groep ook is, zij willen allemaal graag iets voor iemand betekenen en voldoening uit hun werk halen op een plek met unieke bewoners. Dat onze bewoners MS en niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben, maakt het extra uitdagend en zorgt dat de aangeleerde zorghandelingen direct in de praktijk toegepast kunnen worden.

Van secretarieel medewerker naar zorg

Maureen (48 jaar) maakte in april 2020 de overstap naar de zorg en startte in het opleidingstraject. “Hiervoor had ik een secretariële functie op kantoor. De laatste jaren trok de zorg mij al. Ik vind dat ik nu echt nuttig werk doe, en als ik naar huis ga heb ik echt een leuke dag gehad. Ik haal echt voldoening uit mijn werk!”

‘Ik doe nu nuttig werk, als ik naar huis ga heb ik echt een leuke dag gehad!’

Volg jij ook je hart? Start maart ‘22

Bekijk onze vacatures via de QR-code of app Lindy op 06-12124364. Ook vind je vacatures op www.werkenbijnieuwunicum.nl, waar we ook diverse collega’s aan het woord laten over waarom werken bij Nieuw Unicum zo leuk is. Waar wacht je nog op?

Meer informatie op

www.werkenbijnieuwunicum.nl.