Theater De Liefde voerde zaterdag al actie.
Theater De Liefde voerde zaterdag al actie. (Foto: Mexx van der Lieuw / Regio12media)

Haarlemse cultuursector in protest: alle ludieke acties op een rij

18 jan, 16:11 Cultuur

HAARLEM - “Wederom staat de cultuursector achteraan bij het verlichten van de coronamaatregelen. Daarom is het tijd voor actie. Het roer moet om.” Dat vindt de Haarlemse cultuursector, die woensdag door de hele stad in actie komt. Wij zetten alle ludieke acties op een rij.

“De cultuursector is er klaar mee om al twee jaar continu als sluitstuk van de coronamaatregelen te worden gebruikt”, aldus Arno van der Vuurst De Vries van Haarlem Verhalenhuis. “Woensdag 19 januari veranderen in heel Nederland culturele locaties in kapsalon, nagelstudio of bordeel. Ook in Haarlem doen theaters, podia en musea mee.”

De landelijke Taskforce Culturele en Creatieve Sector heeft volgens Arno geadviseerd om de culturele sector te openen, een consequent beleid te voeren en om gelijke behandeling van verschillende sectoren. “Hier heeft het kabinet nog steeds niet naar geluisterd. De afgelopen twee jaar heeft de sector zich bijzonder netjes aan alle maatregelen gehouden en werken zij volgens allerlei bewezen veilige protocollen met nauwelijks besmettingen. Maar keer op keer blijkt de cultuursector sluitstuk bij heropening van de samenleving. Daarom vindt men het nu dus tijd om het heft in eigen creatieve handen te nemen. Kom woensdag naar een van de podia, theaters en musea in Haarlem en laat de innerlijke mens verzorgen. De toegang is overal gratis - en de koffie en thee vaak ook!”

Ludieke acties cultuur Haarlem

Alle ludieke acties van de culturele sector in Haarlem op een rij:

- In de Toneelschuur kun je een openbare repetitie van de voorstelling ‘Het Leven Zelf’ van Loek de Bakker/Toneelschuur Producties bijwonen tussen 16.00 en 17.00 uur.

- Verhalenhuis Haarlem vertoont demonstratief de demonstratieve film ‘I am Greta’ om 20.30 uur met een drankje, het meest veilige en stille protest wat je ooit gaat meemaken.

- Frans Hals Museum doet mee met de Museum Gym om de corona buikjes weg te werken om 9.30, 10.30 en 11.30 uur met de Trojan Work Out in de Schutterszaal.

- Museum Haarlem draait ook warm voor een culturele booster met Museum Gym van 13.00-16.00 uur met touwtjespringen, gewichtheffen, steppen of heel zen in trance. Tijdens het sporten krijgen de bezoekers uitleg over het object of kunstwerk waar ze voor staan.

- De Pletterij is van 15.30-16.30 uur geopend. Met gratis thee en koffie kun je van 16.00-16.30 luisteren naar het Goede Gesprek dat Jan Hoekema heeft met Mart van de Wiel, samensteller van Vrouwen in Verzet, een expo in NH Archief. De Wereldkeuken deelt cakejes uit aan het publiek.

- Het Badhuis wordt van 17.00-19.00 uur een beautysalon waar je je haar kunt laten knippen en je nagels kunt laten doen onder genot van poezië/spoken word en muziek. Ook wordt het permanente mini-badhuis museum gemaakt en geopend. Er is gratis koffie en thee.

Coronaregels in acht

Let op! De normale voorzorgsmaatregelen blijven gelden. “Dit om nogmaals te bewijzen dat de veiligheidsprotocollen van theaters en musea minstens zo goed werken als in andere sectoren die nu al wel open zijn. Dat betekent reserveren, coronapas, mondkapjes en 1,5 meter afstand. Reserveren doe je via de websites van alle deelnemende instellingen.”

In de hele stad wordt woensdag actie gevoerd door de cultuursector.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Haarlem

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Autoverzekering in Haarlem Algemeen 17 mei, 14:37
Afbeelding
Geld lenen in Haarlem Algemeen 17 mei, 14:30
Afbeelding
18 mei Open koffie Huis voor Molenwijk: ‘Ontmoetingsplek voor iedereen’ Algemeen 17 mei, 11:27
Afbeelding
Honderden muzikanten in actie voor ‘’Vrijheid” Algemeen 17 mei, 10:48
Afbeelding
Burgemeester geeft lezing aan volle Groenmarktkerk Algemeen 16 mei, 17:07
Afbeelding
Restauratie Müllerorgel in Haarlem bijna klaar Algemeen 16 mei, 15:50
Afbeelding
Parksessies terug in Haarlem: dit weten we al Uitgaan 15 mei, 15:06
Afbeelding
Next Up: Talentenshow van Triple ThreaT in Stadsschouwburg Cultuur 14 mei, 11:22
Afbeelding
Vernieuwde Voortingplantsoen Haarlem feestelijk geopend Algemeen 14 mei, 09:55
Afbeelding
Politieonderzoek na aantreffen gecrashte auto 112-nieuws 14 mei, 02:38
Afbeelding
Haarlems TripleThreaT wint Grote Appeltje van Oranje 2022 Algemeen 13 mei, 14:21
Afbeelding
Griepprik voor 1200 Haarlemse iepen Algemeen 13 mei, 09:11
Afbeelding
Kind gewond bij ongeluk Europaweg 112-nieuws 13 mei, 09:02
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Haarlem

Op Rodi Haarlem volg je het laatste nieuws uit Haarlem. Rodi Haarlem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Haarlem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlem in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief