Eerste MAPA-lezing over mime

Cultuur
Dario Fo was een Italiaans toneelregisseur, acteur en toneelschrijver.
Dario Fo was een Italiaans toneelregisseur, acteur en toneelschrijver. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Moving Academy for Performing Arts (MAPA) geeft donderdag 6 april een eerste lezing uit de serie ‘de Kracht van...’. In deze lezing staat mime centraal.

Filmmaker Eva van Heijningen deelt haar blik op Dario Fo, één van de meest veelzijdige theaterpersoonlijkheden uit de wereld van literatuur, geëngageerd theater en extreem vertolker van de eigentijdse Commedia Dell’Arte. Ide van Heiningen deelt in zijn functie als mimograaf en trainer zijn ervaring met Dario Fo tijdens de Barbier van Sevilla in de Nederlandsche Opera (1991). Een avond over fysieke regie.

Eva van Heijningen: “In 1994 werkte ik als mimespeler voor Dario Fo voor de productie ‘L’ Italiana in Algeri’ (Rossini) te Pesaro, Italië. Het was zo interessant om van zo dichtbij te zien hoe Dario te werk ging, dat ik besloot de videocamera ter hand te nemen om het werkproces achter de schermen van dichtbij vast te leggen, hoe hij zijn commedia dell’arte bewegingen voordoet, hoe hij de ontwerpen maakt voor de decors, kostuums en maskers, hoe hij technische dingen uitprobeert etc.”

Reserveren

De lezing is aan de Korte Verspronckweg 7-9 te Haarlem.  Aanvang is 20:00 uur. Reserveren kan via info@mapa.nl of 06-53460268.