POPpulisme: poppenvoorstelling met een donkerrandje

Cultuur
Een poppenvoorstelling met een donker randje.
Een poppenvoorstelling met een donker randje. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM -  Het Filiaal theatermakers speelt POPpulisme, een grappige poppenvoorstelling met een donker randje op zondag 2 april 2023 in theater de Schuur. Een voorstelling met vier spelers, live slagwerk, zang en heel veel poppen. Voor iedereen van 8 tot 108 jaar. Eva Gouda schreef de komische en rake tekst.

Hoe zet je een land naar je hand? In het koninkrijk Berg en Dal ligt het dal in de schaduw, terwijl de berg volop zon krijgt. Dat is nou eenmaal hoe het is. Totdat een van de dallers met een onthulling komt: de bergers stelen de zon! Hij beweert dat hij de zon terug kan krijgen en wordt de held van het dal. Maar klopt het wel wat hij zegt? De absurdistische tekst is van toneel-en hoorspelschrijver Eva Gouda: “Het volk van Berg en Dal is een imaginair volk. Het is een soort van parallelle wereld aan de onze. Ze lijken op ons, maar toch ook weer niet. POPpulisme, gespeeld door poppen, is een voorstelling over manipulatie en legt het patroon bloot van de gevolgen daarvan.” 

De wereld van POPpulisme laat je nadenken over onze eigen wereld. Of niet, en dat is ook prima. Met deze poppen weet je één ding zeker: je gaat een absurd verhaal beleven.

Tickets en meer informatie via www.schuur.nl/theater/poppulisme.