Lezing over archeologie en houtonderzoek in het Archeologisch Museum Haarlem

Cultuur
De archeologische collectie hout uit Haarlem is eindeloos en bestaat uit gebruiksvoorwerpen die soms honderden jaren oud zijn.
De archeologische collectie hout uit Haarlem is eindeloos en bestaat uit gebruiksvoorwerpen die soms honderden jaren oud zijn. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Borden, trippen, tollen, een klapspaan, een vogelkooi en een middeleeuwse schep. De archeologische collectie hout uit Haarlem is eindeloos en bestaat uit gebruiksvoorwerpen die soms honderden jaren oud zijn. Op dinsdagavond 4 april komt archeoloog en houtspecialist Silke Lange vanaf 20:00 uur meer vertellen over houtonderzoek en de houten voorwerpen van Haarlemse bodem.

In haar lezing gaat Silke in op alle facetten van hout en geeft voorbeelden uit haar dagelijkse praktijk. Bijvoorbeeld hoe blijft hout bewaard in de bodem, op welke manier behouden wij het hout voor de toekomst en vooral wat kan je door houtonderzoek nog meer over de voorwerpen te weten komen? Zoals de datering en herkomst van het hout en natuurlijk de vele verhalen die aan de hand van de Haarlemse houten voorwerpen te vertellen zijn. Silke Lange is archeoloog en een van de houtspecialisten van in ons land. Zij is verbonden aan BIAX Consult en is betrokken bij talloze houtopgravingen in Nederland.

Entree

Toegang is gratis, aanmelden is nodig. Stuur hiervoor een mail naar mvddries@haarlem.nl. De lezing is in het Archeologisch Museum Haarlem aan de Grote Markt 18K. De deuren van het museum gaan om 19:30 uur open. De lezing begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. De lezing wordt georganiseerd bij onze tentoonstelling ‘Haarlemmer Hout. Alledaagse voorwerpen uit Haarlemse bodem’. Voorafgaand aan de lezing is het mogelijk de tentoonstelling te bekijken.