Janny van der Heijden en Willem Bax naar boekhandel Heemstede

Cultuur
Janny van der Heijden
Janny van der Heijden (Foto: aangeleverd)

HEEMSTEDE - Vrijdag 7 en zaterdag 8 april komen twee bekende Nederlanders naar Boekhandel Blokker aan de Binnenweg 138 te Heemstede. Janny van der Heijden vertelt over haar nieuwste boek ‘Smaakpalet van de Lage Landen’ en Wim Bax signeert zijn nieuwe thriller ‘Verloren pelgrim’. Toegang is gratis.

Vrijdag 7 april

Regelmatig wordt gezegd dat wij in Nederland geen eetcultuur kennen. Niets is minder waar, stelt Janny van der Heijden in Smaakpalet van de Lage Landen. In de zeventiende eeuw bestond deze wel degelijk, pronkte men met producten van eigen bodem of die men van ver haalde en hingen er trots afbeeldingen van gestapelde kazen of oesters aan de muur. Wat valt er allemaal te ontdekken over de groente, vis of het brood dat op de vele stillevens en marktscènes werd afgebeeld. Hoe heeft onze smaak zich gevormd? Over dit alles en meer vertelt Janny tijdens het interview om 16:00 uur. Reserveren is gewenst. Dit kan via libris.nl/blokker/contact.

Zaterdag 8 april

Wandelen is gezond, tenzij de dood je op de hielen zit… In een kerkje aan de camino naar Santiago de Compostella wordt een Amerikaanse priester dood aangetroffen; zijn keel is doorgesneden. De laatste persoon met wie hij is gezien is de Nederlander Johan Ordelman. Als de politie Johan oppakt, blijkt dat hij al meer dan twee jaar rondzwerft op de beroemde pelgrimsroute. Bruno Mena Solano, hulpverlener bij de psychiatrische crisisdienst, wordt door de politie gevraagd om met Johan in gesprek te gaan. Johan beweert dat hij niet terug naar huis kan, omdat hem door hogere machten een taak is opgelegd. Hij nodigt Bruno uit om zijn verhaal zonder vooroordelen aan te horen, en vertelt hem alles over zijn missie op de camino. Naarmate Bruno meer leert over de wonderlijke ervaringen van Johan, heeft hij steeds meer moeite om te bepalen wat echt is en wat niet. Heeft Johan een onschuldige psychische aandoening, is hij een psychopaat die zijn verhaal gebruikt om weg te komen met moord, of is er misschien toch iets anders aan de hand?

Wim Bax signeert zijn nieuwe thriller vanaf 14:00 uur. Inloop is vrij.


Wim Bax - aangeleverd