Kennemer Leesclub leest Dorothy West

Cultuur
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Komende leesclubavond leidt boekverkoper Ada Ruiter het gesprek over de Schwob-titel van Dorothy West. Het boek verscheen in 1995, het was het eerste boek in 45 jaar van de toen 88-jarige West, en het was Jackie Onassis die haar hiertoe aangespoord had. Lees en praat mee op dinsdag 27 juni.

Dorothy West (Boston, 1907-1998) was auteur en journalist, en het jongste lid van de literaire beweging Harlem Renaissance. De bruiloft speelt zich af op het eiland Martha’s Vineyard, vlak voor de kust van Massachusetts. Aldaar ligt een pittoresk parkje omringd door vakantiehuizen, waar elke zomer een zwarte gemeenschap samenkomt. Morgen trouwt Shelby Coles, de oogappel van een van de voornaamste families van het Ovaal, met de witte jazzmuzikant Meade. Het is 1953. Kleur en status staan hier hoog in het vaandel – hoe kan Shelby, die had kunnen kiezen uit een zee van begerenswaardige mannen met de juiste kleur en achtergrond, haar leven vergooien aan een witte man zonder naam of aanzien?

Aanmelden

De leesclub begint om 20:00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Iedereen meldt zich voor deze winkelleesclub per boek aan. Daardoor is de discussie elke keer weer anders vanwege het wisselende gezelschap. Aanmelden kan via info@kennemerboekhandel.nl / 023-5251944. Aanvang is dinsdag 27 juni 20:00 uur. Entree is 5 euro.