Lezing ‘De Bhagavad Gita en de weg van handeling’

Cultuur
Hans Nijs heeft gestudeerd en lesgegeven bij de School voor praktische filosofie in Amsterdam.
Hans Nijs heeft gestudeerd en lesgegeven bij de School voor praktische filosofie in Amsterdam. (Foto: Aangeleverd)

BLOEMENDAAL - Hans Nijs verzorgt op zondag 11 juni een lezing om 10:30 uur in De Kapel, Centrum voor Zingeving en Cultuur aan de Potgieterweg 4 met als thema: ‘De Bhagavad Gita en de weg van handeling’. De Bhagavad Gita is een oud Indiaas leerdicht. Velen hebben hier kracht en inspiratie uit geput.

“Ik heb mij vele jaren in dit werk verdiept, in wat gerespecteerde kenners over dit werk verkondigden, maar vooral ook wat mij hier zelf in aansprak en kon ervaren,” stelt Nijs. “Ik nam deel aan vele studiebijeenkomsten en leidde die zelf ook. De Karma Yoga, de weg van de handeling, is een van de Yoga’s die in dit werk behandeld wordt. ‘Yoga’ betekent verbinding maken met het goddelijke, alsook het pad daar naar toe. Het heeft praktische waarde voor het leven van alledag, maar ook zeker een tijdloze spirituele waarde. We zullen deze ochtend bij beide aspecten stilstaan.”

Over Hans Nijs

Hans Nijs (1951) heeft naast zijn beroeps- en gezinsleven van begin jaren tachtig tot midden jaren negentig studies gevolgd en gegeven bij de School voor praktische filosofie in Amsterdam. Tot zo’n twee jaar geleden is hij ruim 20 jaar actief geweest bij de Stichting filosofie en meditatie, met een centrum in Egmond aan den Hoef en een retraitecentrum in Brognon, Frankrijk. Sinds vorig jaar verzorgt hij studiebijeenkomsten rond filosofische en spirituele thema’s in zijn woonplaats Hoofddorp.

Meer informatie via www.dekapel-bloemendaal.nl.