Green up the city: startup met verfrissende plantconcepten

Duurzaam
Tineke Leegwater.
Tineke Leegwater. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De aarde warmt op. De gevolgen hiervan zijn in steden, mede door een gebrek aan groen, extra goed voelbaar. Met de biologische plantpakketten van ‘Green up the city’ vergroen je makkelijk en duurzaam je balkon, terras, gevel- of stadstuin.

‘Green up the city’, een eco-vriendelijke webshop en conceptstore, is een initiatief van Tineke Leegwater, die haar startup runt vanuit de shop-in-shop locatie op het terrein van Sluistuinen in Alkmaar. We bieden biologische plantpakketten, eco-kamerplanten, fairmade homeware en handige gadgets, zoals de Snapy; hiermee vang je gemakkelijk insecten die je buiten weer los kunt laten. Goed voor de stadsbiodiversiteit! Achter ieder product en concept schuilt een duurzaam verhaal, maar wat Green Up The City vooral met iedereen wil delen, is het belang van biologische tuinplanten. Wanneer je door tuincentra loopt waan je je in de natuur, maar niets is minder waar. Tuinplanten worden massaal in kassen gekweekt om aan de enorme plantvraag te voldoen. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel van deze planten sporen van chemische bestrijdingsmiddelen bevatten, soms wel 7 of 8 soorten gif op 1 plant. Insecten die deze planten bezoeken gaan dood. Door het toedienen van kunstmest worden de planten ook nog eens opgejaagd in hun groei waardoor het wortelgestel zwakker is maar alle plantjes wel op hetzelfde moment even groot, groen en bloeiend zijn. De consument die welwillend plantjes koopt voor bijen en andere insecten draagtonbewust bij aan insectensterfte, dat is toch ongelooflijk? 

green up the cityDe Urban Plant Kit (Foto: aangeleverd)

Sterk, klimaatbestendig en veilig voor insecten 

Gelukkig zijn er betere alternatieven zoals SKAL gecertificeerde planten, hét Nederlands keurmerk wat aantoont dat producten aan de strengste biologische eisen voldoen. Green Up TheCity is zelf SKAL geregistreerd, werkt samen met SKAL gecertificeerde kwekerijen en één van de weinige on- en offline aanbieders van SKAL gecertificeerde biologische tuinplanten. Voor ons product de Urban Plant Kit selecteren we sterke, klimaatbestendige tuinplanten die het goed doen in de stad en bijdragen aan de verbetering van de stadsbiodiversiteit. De kit is verkrijgbaar in onze store en in een paar kliks te bestellen via de webshop. De planten kunnen met composteerbare potten en al de grond in. De pot is voeding voor de plant én er blijft minderrestafval over. Wel zo handig in de stad. Overigens is de kit personaliseerbaar; ideaal als duurzaam relatiegeschenk met eigen bedrijfslogo. Met onze plantconcepten en -producten maken wij biologisch stadstuinieren zo eenvoudig dat iedereen het kan. Ons motto is dan ook: Wanna green up? It’s easy, join us! 

Help jij mee de stad te vergroenen? Kijk snel op www.greenupthecity.com en volg de start-up via Facebook en Instagram.