Pinksterdienst in Schalkwijk

Nieuws

HAARLEM - Op zondag 8 juni is er om 10.00 uur een jubileumdienst in verband met Pinksteren in winkelcentrum Schalkwijk met Nathalie Booij.
Op zondag 8 juni is het Pinksteren. Dat vieren de kerken van Schalkwijk samen in een feestelijke dienst in het Winkelcentrum. Twintig jaar geleden zochten de Protestantse Wijkgemeente en de Parochiegemeenschap van Schalkwijk elkaar op om samen in het hart van de wijk dit kerkelijke feest te vieren. Heel bewust op deze vertrouwde plek in Schalkwijk, ook voor mensen die zelden of nooit een kerk bezoeken.
,,Inmiddels zijn we dus 20 jaar verder en doen alle kerken in Schalkwijk van harte mee," aldus Marie-Louise Monshouwer van de kerkenraad. ,,En dat is best wel bijzonder want de verschillende geloofsgemeenschappen hebben ieder een geheel eigen karakter. Maar juist met Pinksteren zoeken we nadrukkelijk de eenheid. En vieren we dat er meer is dat ons als kerken bindt dan scheidt, niet in de laatste plaats in de zorg en aandacht voor mensen. Dit jaar staan we stil bij de vraag wat je inspireert en beweegt in het leven. Wat maakt je enthousiast en geestdriftig? Wat zou je het liefste als een lopend vuurtje door de wijk of de stad zien gaan? Het is een thema dat zowel ‘gelovige mensen’ als mensen met een meer humanistische levensvisie bezighoudt."

Expositie

Vanwege het 20-jarig jubileum verleent Nathalie Booij met haar band medewerking aan de dienst. Ook na de viering zal zij verschillende populaire nummers ten gehore brengen. ,,We beginnen zondag om 10.00 uur. De ingang van het winkelcentrum bij de V&D is vanaf 9.30 uur geopend. Na afloop is er alle gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje. Ook kan dan een kleine foto-expositie over 20 jaar Pinksterdiensten worden bekeken."