College: nieuwe parkeergarage kan druk Indischewijk oplossen

Nieuws
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: Pixabay)

HAARLEM-NOORD - Een parkeerplek vinden in de Indischewijk in Haarlem? Veel succes. Het invoeren van de maatregelen voor gereguleerd parkeren is hier onvoldoende. Daarom stelt het college voor om te zorgen voor meer parkeermogelijkheden op de locatie Sonneborn.

Door Sjoerd Rispens

Op deze plek is een unieke kans om een gemeentelijke parkeergarage met 190 parkeerplekken mee te nemen in het plan voor met name woningbouw van ontwikkelaar VORM. Aan de raad wordt gevraagd een krediet beschikbaar te stellen van € 20 miljoen voor parkeervoorzieningen waarvan € 12 miljoen voor de parkeergarage Sonneborn. 

De parkeergarage is een goede manier om de hoge parkeerdruk in de wijk te verminderen. Andere manieren zijn er vrijwel niet, volgens het college. Parkeren voor bewoners in openbare parkeergarages is 1 van de concrete bouwstenen uit de Nota Uitwerking parkeerregulering. 

Wat gaat er gebeuren

Het college legt het voorstel voor aan de raad. We werken samen met VORM de plannen verder uit tot een stedenbouwkundig plan en een bestemmingsplan. We verwachten dat het ontwerp-bestemmingsplan nog dit jaar ter inzage gaat. We zullen dan ook een bewonersavond organiseren.