Ontdek het Frans Hals museum in Haarlem

Nieuws
Frans Hals Museum in Haarlem
Frans Hals Museum in Haarlem (Foto: Rodi archief)

HAARLEM - Ontdek de prachtige wereld van de Nederlandse meester Frans Hals in het Frans Hals museum in Haarlem. Dit museum, gelegen in het hart van de historische stad, biedt een fascinerende kijk op de kunst en cultuur uit de Gouden Eeuw. Met een uitgebreide collectie, handige parkeermogelijkheden en een diversiteit aan toegangskaarten, is het Frans Hals museum de ideale bestemming voor kunstliefhebbers van alle leeftijden.

De collectie van het Frans Hals museum

Het Frans Hals museum herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen en kunstvoorwerpen uit de Gouden Eeuw. Het hoogtepunt van de collectie zijn natuurlijk de werken van de meester zelf, Frans Hals. Bewonder zijn kenmerkende portretten en ontdek de meesterlijke penseelstreken die zijn schilderijen zo uniek maken. Naast Hals zijn er ook werken te zien van andere meesters uit dezelfde periode, zoals Johannes Vermeer, Jacob van Ruisdael en Pieter Saenredam. Het museum biedt een boeiende reis door de Nederlandse kunstgeschiedenis en biedt een diepgaand inzicht in de artistieke ontwikkelingen van die tijd.


Een schilderij van Frans Hals. - Aangeleverd

Met je museumkaart naar het museum

Het Frans Hals museum verwelkomt bezoekers met een museumkaart, een veelzijdige optie voor frequente museumgangers. Met de museumkaart krijg je niet alleen onbeperkt toegang tot het Frans Hals museum, maar ook tot een breed scala aan andere musea in Nederland. Het is een geweldige manier om je passie voor kunst te verkennen en te genieten van verschillende culturele instellingen. Vergeet niet je museumkaart mee te nemen voor een moeiteloze en kostenefficiënte ervaring bij het Frans Hals museum.


Jongen met bierpul en pijp, ca. 1627-28, Frans Hals Museum Haarlem. - Jan Miense Molenaer

Waar parkeren bij het Frans Hals museum?

Voor degenen die met de auto naar het Frans Hals museum komen, zijn er verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar. Het museum zelf heeft geen eigen parkeerplaats, maar in de nabije omgeving zijn er diverse parkeergarages en straatparkeerplaatsen te vinden. Enkele populaire parkeeropties zijn onder andere de parkeergarages Houtplein en De Appelaar. Het is raadzaam om voorafgaand aan je bezoek de beschikbaarheid en tarieven van de parkeerplaatsen te controleren, zodat je probleemloos kunt genieten van je museumervaring.

Praktische informatie 

Het museum heeft twee locaties. Koop je tickets voor beide locaties bij voorkeur voorafgaand aan je bezoek op franshalsmuseum.nl. Zo ben je zeker van een rustig museumbezoek. Je betaalt echter maar één keer entree. Als je het eerste ticket hebt gekocht, ontvang je een kortingscode. Vul je die in bij het bestellen van je ticket voor de andere locatie dan komen de extra kosten te vervallen. Na een bezoek aan Frans Hals Museum (Groot Heiligland) is de kortingscode nog een maand geldig om een ticket voor Hal te bestellen en andersom. Twee keer dezelfde locatie bezoeken met één ticket is niet mogelijk. Aan de kassa kun je alleen met pin of creditcard betalen.

Openingstijden Frans Hals museum

De openingstijden van het Frans Hals Museum in Haarlem zijn van dinsdag t/m zondag: 11:00 tot 17:00 uur.

Frans Hals Museum geschiedenis

Het Frans Hals Museum in Haarlem heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het museum werd opgericht in 1862 en is vernoemd naar de beroemde Nederlandse schilder Frans Hals, die in de 17e eeuw in Haarlem woonde en werkte. Het museum heeft een uitgebreide collectie schilderijen uit de Gouden Eeuw, waaronder werken van Frans Hals zelf. Hals was een meester in het portretschilderen en wordt beschouwd als een van de belangrijkste schilders van zijn tijd. Zijn levendige en expressieve stijl heeft grote invloed gehad op latere kunstenaars.

Kijk voor meer informatie op: www.franshalsmuseum.nl.