Even de ziekte vergeten op racecircuit Zandvoort

Nieuws
De races voor de Trophy of the Dunes werden zaterdag en zondag ruim een half uur onderbroken om ruimte te geven aan vereniging Groot Hart
De races voor de Trophy of the Dunes werden zaterdag en zondag ruim een half uur onderbroken om ruimte te geven aan vereniging Groot Hart (Foto: Bert Westendorp)

ZANDVOORT - De races voor de Trophy of the Dunes werden zaterdag en zondag ruim een half uur onderbroken om ruimte te geven aan vereniging Groot Hart. Initiatiefnemer van Groot Hart is tv-presentator en autocoureur Rob Kamphues.

Hij onderging als driejarig jochie een hartoperatie waaraan hij zijn leven te danken heeft. Nog steeds heeft Kamphues een speciale plek in zijn hart voor kinderen die leven met een ernstige ziekte of aandoening. Om hen, samen met hun gezin een mooie dag te bezorgen, is Groot Hart in 2013 door Kamphues opgericht.

Rolstoel

Ook afgelopen weekend kregen zo’n vijftien kinderen de racedag van hun leven. De kinderen, soms zittend in een rolstoel, werden met behulp van vrijwilligers in een heuse racewagen geplaatst om vervolgens met ruim tweehonderd kilometer naast een ervaren coureur het circuit te ervaren. “Gaaf, het ging echt heel hard”, liet een ventje weten na drie imponerende ronden Zandvoort.

Maar het was niet alleen de echte racebeleving. Voor de kinderen, hun ouders, vriendjes en vriendinnetjes stonden broodjes en drankjes gereed in de pits.