Feestelijke opening vernieuwde Albert Heijn Soendaplein na brand

Nieuws
Onder luid gejuich werd de Albert Heijn aan het Soendaplein heropend
Onder luid gejuich werd de Albert Heijn aan het Soendaplein heropend (Foto: Albert Heijn, the Arrows)

HAARLEM – Vandaag opende de gloednieuwe Albert Heijn Soendaplein de deuren. De winkel biedt op zo’n 2.400 vierkante meter een groot versassortiment, een sushibar die ook streetfood heeft en een Allerhande Keuken met vers bereide maaltijden, pizza uit de oven en belegde broodjes. De klanten kregen een warm welkom van supermarktmanager Nico Bon en zijn medewerkers. “Onze klanten reageren enthousiast op onze nieuwe winkel. Ook vinden zij het fijn om weer op de vertrouwde plek boodschappen te kunnen doen.”

Het winkelteam knipte het lint door en opende zo officieel hun nieuwe Albert Heijn. Uiteraard was Marit van Egmond, CEO Albert Heijn, ook aanwezig. De opening trok veel bekijks. Het was dan ook lekker druk.

Zonnepanelen

Albert Heijn Soendaplein is na de brand van augustus in korte tijd binnen de bestaande muren volledig opnieuw gebouwd. Hierbij en bij de inrichting van de winkel is nadrukkelijk gelet op duurzaamheid. Er is overal ledverlichting en met de nieuwste koelinstallatie wordt warmte terug gewonnen. Alle koelingen, zowel de hoge als de lage, zijn voorzien van gemakkelijk te openen schuifdeuren. Op het dak komen volgend jaar zonnepanelen.

Voedselbank Haarlem

Na de sluiting van de tijdelijke winkel aan de Spaarndamseweg is de overgebleven voorraad vers en diepvries gedoneerd aan de voedselbank Haarlem. Het ging om een bestelbusje vol. “Weggooien is natuurlijk zonde. Bovendien is het fijn dat we dit lokale goede doel extra hebben kunnen ondersteunen”, aldus de supermarktmanager.

De Albert Heijn aan het Soendaplein 18 in Haarlem is open op maandag tot en met zondag van 7:00 tot 22:00 uur. Mensen kunnen er gratis parkeren.