Inspirerend bezoek van Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur en Media

Nieuws
De staatssecretaris, geboren in Haarlem, bezocht Museum van de Geest voor het eerst sinds de recente verbouwing
De staatssecretaris, geboren in Haarlem, bezocht Museum van de Geest voor het eerst sinds de recente verbouwing (Foto: Museum Van de Geest)

Staatssecretaris Gunay Uslu, verantwoordelijk voor Cultuur en Media, bracht op maandag 27 november een bezoek aan het Museum van de Geest | Haarlem. Tijdens een rondleiding door het 700 jaar oude, monumentale Dolhuys, ontdekte ze de mogelijkheid om via kunst op ontdekkingstocht te gaan naar de geest, het kunstwerk tussen je oren.

Directeur Hans Looijen lichtte enkele stukken van de uitgebreide collectie van kunst en outsider art uit, terwijl adjunct-directeur Jessica Belles het belang van kunst & cultuur benadrukte in het bevorderen van mentale gezondheid.

De staatssecretaris, geboren in Haarlem, bezocht Museum van de Geest voor het eerst sinds de recente verbouwing. De nieuwe opstelling is een unieke combinatie van cultureel erfgoed en artistieke kwaliteit, ingezet om een maatschappelijke thema onder de aandacht te brengen. Het Museum maakt met kunst en cultuur mentale gezondheid bespreekbaar.