Spreekuren bij de gemeente overstappen gemeentelijke zorgpolis

Nieuws
Medewerkers van Zorg en Zekerheid en de gemeente zitten klaar om te helpen
Medewerkers van Zorg en Zekerheid en de gemeente zitten klaar om te helpen (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - Dit jaar biedt de gemeente de gemeentelijke zorgpolis aan samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Hebt u een gemeentelijke zorgpolis en bent u nu verzekerd bij Univé? Dan moet u overstappen naar Zorg en Zekerheid. Dat regelt u vóór 1 januari aanstaande. U kunt hulp krijgen op een van onze spreekuren als u er zelf niet uitkomt.

Medewerkers van Zorg en Zekerheid en de gemeente zitten klaar op onderstaande spreekuren om u te helpen. U heeft geen medische keuring nodig. Iedereen wordt geaccepteerd. 

Spreekuren

Neem het volgende mee naar het spreekuur: uw bankpas, polisblad en BSN-nummer, ook van de gezinsleden die overstappen!

WaarDatum en tijd
Haarlem Noord: De Horizon, Ambonstraat 2 Woensdag 29 november: 13.00 – 16.00 uur
Haarlem Schalkwijk: de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98Woensdag 6 december; 13.00 – 16.00 uur

Het wijkteam van Buurts kan u ook helpen. Kijk op de website van Buurts voor een wijkteam bij u in de buurt. 

Woont u in Schalkwijk? Dan kunt u ook elke donderdagmiddag van 14.30 – 16.00 uur uw vraag stellen bij de Buurtplaats in de bibliotheek (Fie Carelsenplein 2).

De pakketten van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid staan op de website gezondverzekerd.nl. Hier vindt u de specifieke vergoedingen. U bepaalt zelf wat u nodig hebt en welk pakket het beste bij u past. 

Achterstanden

U mag alleen overstappen als er geen achterstanden zijn met de betaling bij de huidige zorgverzekering. Hebt u een achterstand met de betaling? De afdeling Schulddienstverlening kan helpen. Bel ons via 14 023 en vraag naar een budgetcoach. 

HaarlemPas

Gezinnen, jongeren, ouderen, chronisch zieken en gehandicapten die moeten rondkomen van een minimuminkomen kunnen met de HaarlemPas gebruikmaken van diverse regelingen, zoals de Gemeentelijke zorgpolis. Deze verzekering biedt houders van de HaarlemPas een aantal voordelen! Zo hoeven ze niet het eigen risico te betalen. Dit betaalt de gemeente.