Coronaprik vanaf 4 december ook zonder afspraak te halen bij GGD Kennemerland

Nieuws
De vaccinaties zijn gratis.
De vaccinaties zijn gratis. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Vanaf maandag 4 december is het ook zonder afspraak mogelijk een coronaprik te halen bij GGD Kennemerland. Dit kan op de priklocaties in Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, IJmuiden en Nieuw Vennep. De coronaprik is voor mensen van 60 jaar en ouder, volwassenen die jaarlijks de griepprik krijgen, zorgmedewerkers met direct patiëntencontact en vrouwen die zwanger zijn. 

Sinds de start van de corona najaarscampagne op 2 oktober haalden ruim 70.000 mensen in de regio Kennemerland al de coronaprik. De najaarscampagne is bedoeld om risicogroepen te beschermen tegen ernstig ziek worden door corona. Vanaf 4 december is de coronaprik ook zonder afspraak bij de GGD te krijgen.

De najaarscampagne eindigt op 22 december 2023. Na die datum kunnen alleen zwangeren en mensen uit medisch hoog risicogroepen die door een arts worden doorverwezen nog een coronaprik bij de GGD halen.

Coronaprik aan huis

Voor wie niet zelfstandig én niet met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie kan komen, heeft GGD Kennemerland mobiele teams rondrijden die mensen thuis de coronaprik kunnen geven. Een afspraak hiervoor kan nog tot en met 8 december 2023 gemaakt worden via het landelijk nummer 0800-2077. Op www.ggdkennemerland.nl/coronaprik is te zien op welke priklocaties in de regio er vrije inloop is.