OVNH-juryvoorzitter Esther Rommel: ‘Ondernemers van Noord-Holland, opent uw deuren!’

Nieuws
Gedeputeerde en juryvoorzitter Esther Rommel.
Gedeputeerde en juryvoorzitter Esther Rommel. (Foto: Provincie Noord-Holland)

NOORD-HOLLAND – Nog even en de zeventiende editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH), vindt plaats. De OVNH is hét moment voor lokale ondernemingen hun bedrijf te boosten. Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen, en dat snapt gedeputeerde Economie van de provincie Noord-Holland Esther Rommel (tevens juryvoorzitter) wel. Volgens haar zit Noord-Holland vol verborgen talent.

De OVNH, dé verkiezing voor vooruitstrevende lokale ondernemers, is ontzettend belangrijk, zo laat de gedeputeerde weten als we haar spreken. Ze was al eerder betrokken bij de OVNH, maar zit dit keer voor het eerst in de jury. Ze kan niet wachten de topbedrijven van deze editie te bezoeken.

Verborgen parels

“Twee jaar geleden sprak ik tijdens de finale-avond in Haarlem al wat winnaars, zó blij word ik daarvan. Het enthousiasme dat daarvan afspat werkt heel aanstekelijk. En onze provincie kent ongelooflijk veel mooie parels, die vaak verstopt zijn voor de buitenwereld.” Doodzonde, zo vindt Esther, die sowieso al zegt te genieten van elk bedrijfsbezoek dat ze voor haar werk regelmatig doet. 

“De voor Noord-Holland kenmerkende trots op het eigen bedrijf zie ik vaak terug. Ik sta er steeds weer van te kijken wat deze ondernemingen allemaal doen. Ze leveren mooie producten of diensten, investeren in hun personeel en zetten zich in om te verduurzamen of meer circulair te worden. Kortom, er wordt keihard gewerkt in Noord-Holland en dat mogen we echt wel wat meer etaleren!” 

Maar zover is het nog niet. De inschrijvingen zijn nog in volle gang, meedoen (of een andere Noord-Hollandse organisatie opgeven) kan nog tot en met zondag 7 januari. Daarna wordt de top tien per categorie (MKB, Grootbedrijf en De Belofte, red.) gekozen; de bedrijven waar onder meer juryvoorzitter Esther langs zal gaan. “We kijken dan bijvoorbeeld naar de bedrijfsvoering, of een organisatie financieel nog toekomstbestendig is, maar dat is lang niet alles. Duurzaamheid, circulariteit, maatschappelijke betrokkenheid, in hoeverre een onderneming met innovatie bezig is en hoe een bedrijf met zijn personeel omgaat, is minstens zo belangrijk. Het is een heel palet aan punten waar ze op kunnen scoren.”

Media-aandacht vanuit Australië

Eerdere winnaars spraken op Rodi.nl al vol lof over de verkiezing. Zo werd start-up Tommy Tomato uitgenodigd in het torentje van Mark Rutte en kreeg Drystack zelfs media-aandacht vanuit het verre Australië.

Esther benadrukt nog maar eens graag waarom iedereen die zich nog niet heeft aangemeld, dat zeker nog moet doen. “Het is echt zo fantastisch om je eigen bedrijf een podium te mogen geven - letterlijk voor bepaalde deelnemers! Maar niet alleen de finale-avond in Haarlem is een spektakel dat je niet mag missen, het hele traject van de verkiezing is leerzaam. Zo ervaren velen de pitchtraining voorafgaand aan de uitslagenavond als ontzettend waardevol. Die kennis van hoe je een goede presentatie neerzet komt nog heel lang van pas. Dus bedrijven van Noord-Holland, opent uw deuren en doe mee!”

Aanmelden OVNH

Aanmelden voor de OVNH 2024 kan nog tot en met zondag 7 januari. Ga naar www.ovnh.nl en schrijf jouw Noord-Hollandse bedrijf - of dat van een ander - vandaag nog in.