Permanent verlichte raamvitrine toont werk van Haarlemse kunstenaars

Nieuws
Een voorbeeld van het werk van Andre Evers
Een voorbeeld van het werk van Andre Evers (Foto: Andre Evers)

HAARLEM - MA Galerie Windows 47, een initiatief van de Kunstacademie Haarlem aan de Kleine Houtweg 47, toont 24-7 in 10 permanent verlichte raamvitrines het werk van kunstenaars uit Haarlem en omgeving. Het is een uniek podium voor innovatieve kunst en het vormt een inspiratie voor de stad.

Van 16 februari tot 16 april valt de eer te beurt aan de Haarlemse kunstenaar en ontwerper André Evers. Hij woont om de hoek bij de Kunstacademie en geniet dagelijks van al het moois in de raamvitrines. De geselecteerde werken van André Evers komen uit zijn collectie MA. 

Componenten

In het Japans representeert MA een driedimensionaal begrip voor ruimte of pauze. Een interval dat twee componenten verbindt in tijd. Leegte die tastbaar wordt door materie. Ruimte die ervaren wordt door vorm. Stilte die hoorbaar wordt door geluid. De Haarlemse familie van André Evers werd gedurende WOII gevangengehouden en te werk gesteld in interneringskampen en werkkampen in het voormalig Nederlands-Indië. 

Zijn grootvader had tijdens de bezetting een bijbeltje waar hij steun uit putte. In dit bijbeltje staat “heb uw vijand lief”. Tweede en derde generatie oorlogsgetroffene Evers wil, met zijn collectie MA, hier een begin mee maken.