Meesterwerken van Vermeer op bezoek bij Sint Jacob

Nieuws
Van half februari t/m 27 maart komen, in samenwerking met het Rijksmuseum, vier replica’s van meesterwerken van Johannes Vermeer naar woonzorgcentrum Schalkweide en Nieuw Delftweide in Haarlem
Van half februari t/m 27 maart komen, in samenwerking met het Rijksmuseum, vier replica’s van meesterwerken van Johannes Vermeer naar woonzorgcentrum Schalkweide en Nieuw Delftweide in Haarlem (Foto: Esther Meijer)

HAARLEM - Van half februari t/m 27 maart komen, in samenwerking met het Rijksmuseum, vier replica’s van meesterwerken van Johannes Vermeer naar woonzorgcentrum Schalkweide en Nieuw Delftweide in Haarlem. Het is de eerste keer dat deze expositie in een verpleeghuis in de regio te zien is. Op deze manier wil het Rijksmuseum ouderen voor wie een bezoek aan het museum niet meer mogelijk is, laten genieten van kunst.

De eerste drie weken staat het levensgrote kabinet met vier replica’s van Johannes Vermeer in woonzorgcentrum Schalkweide en daarna drie weken in woonzorgcentrum Nieuw Delftweide. Bewoners van de woonzorgcentra, maar ook mensen uit de wijk, zijn van harte welkom om de werken te bekijken.

Over Dichter bij Vermeer

Voor veel bewoners in verpleeghuizen is het niet mogelijk om op pad te gaan om musea zoals het Rijksmuseum te bezoeken. Daarom organiseert het Rijksmuseum ‘Dichter bij Vermeer’, waarbij bewoners in hun eigen woonzorgcentrum een levensgroot kabinet kunnen binnen lopen om daar vier meesterwerken van Vermeer te bewonderen. Het gaat om replica’s van Het melkmeisje, Brieflezende vrouw in het blauw, Het straatje en De liefdesbrief.

Activiteiten

Sint Jacob organiseert voor bewoners en mensen uit de wijk verschillende activiteiten in de periode dat de werken van Vermeer te zien zijn. Sommige daarvan, zoals de snelschilderende steltlopers, zijn alleen voor bewoners. Maar ook wijkbewoners zijn van harte welkom, bijvoorbeeld voor een creatieve Vermeer workshop op donderdag 14 maart van 15.30 tot 16.30 uur in Nieuw Delftweide. Op 28 februari is van 10.00 tot 12.00 uur in Schalkweide een lezing over de werken van Vermeer. Aanmelden is noodzakelijk en kan via 023 – 892 29 00.