Burgmeester Wienen sluit horecabedrijf XXL

Nieuws
Burgemeester Jos Wienen heeft op grond van de Opiumwet horecabedrijf XXL, gevestigd aan de Kennemerstraat in Haarlem-Noord, gesloten voor de duur van zes maanden
Burgemeester Jos Wienen heeft op grond van de Opiumwet horecabedrijf XXL, gevestigd aan de Kennemerstraat in Haarlem-Noord, gesloten voor de duur van zes maanden (Foto: Rodi)

HAARLEM - Burgemeester Jos Wienen heeft op grond van de Opiumwet horecabedrijf XXL, gevestigd aan de Kennemerstraat in Haarlem-Noord, gesloten voor de duur van zes maanden. In het pand is een aanzienlijke hoeveelheid drugs (lachgas) aangetroffen.

De misstanden werden ontdekt naar aanleiding van een horecacontrole door de gemeente. Vervolgens zijn de drugs door de politie in beslag genomen. Burgemeester Wienen merkt het drugspand aan als een ernstige verstoring van de openbare orde. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie wordt ook door de gemeente krachtig, eenduidig en consequent in de strijd tegen de georganiseerde misdaad en ondermijning opgetreden. 

Eerdere sluitingen van drugspanden

Eind januari is een woning aan de Poortstraat gesloten voor de duur van zes maanden na het aantreffen van een hennepkwekerij. Begin februari is een bedrijfspand aan de Wateringweg gesloten voor de duur van zes maanden na het aantreffen van een grote hoeveelheid lachgas. 

Meld uw vermoedens

Heeft u een vermoeden van criminele activiteiten? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u vermoedens van ondermijning melden bij de gemeente Haarlem via ondermijning@haarlem.nl.